BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Tuna aslen nereli eşi ve çocukları kimdir?

Türk siyasetinin sevilen isimlerinden biri olan Mustafa Tuna 1957 yılında Şarkışla da doğdu. Mustafa Tuna aslen Sivaslı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Mustafa Tuna, 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı aldı. Peki Mustafa Tuna'nın eşi kimdir, kaç çocuğu vardır?

Abone ol

Uzun yıllardır siyaset ile iç içe olan isimlerinden biir olan Mustafa Tuna aslen Sivaslı. 1958 doğumlu olan siyasetçi,  İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında kendisine Doktor Yüksek Mühendis unvanı aldı. Peki  Sincan Belediyesi'nin resmi sitesinde bile adı geçmeyen eşi ve çocukları kimdir? 

MUSTAFA TUNA KİMDİR:   1957 yılında Şarkışla da doğan Mustafa Tuna aslen Sivaslı.1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Mustafa Tuna, 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı almıştır.

Ankara'nın yeni belediye başkanı olacak Mustafa Tuna'nın eşi merak konusu. Sincan Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan Mustafa Tuna'nın özgeçmişinde dahi ismi geçmiyor. Mustafa Tuna'nın eşiyle çekilmiş bugüne kadar hiçbir karesi de medyaya yansımamış. Tuna son seçimlerde sandığa eşiyle birlikte gitmesine rağmen Belediye sitesi başkanı tek verip eşini yine göstermedi. Bugüne kadar belediye tarafından düzenlenen kadınlar günü etkinliklerinde de görülmeyen 'esrarengiz eş' haliyle büyük merak konusu oldu.


1982–1983 yıllarında ABD’nde eğitim gören Mustafa Tuna bütün akademik gereklilikleri yerine getirerek “Atıksu Arıtma Tesisleri Maliyet İndeksi ve Debi - Maliyet İlişkileri” konusundaki tez çalışmasını tamamladı. Mustafa Tuna, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında kendisine Doktor Yüksek Mühendis unvanı aldı.

1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanı verilen Mustafa Tuna, özel sektördeki uygulama çalışmalarına paralel olarak, çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürmüştür. Ulusal ve uluslararası ölçekte çok sayıda bilimsel yayınlar yapmıştır.

Uluslararası yayınlarından dolayı TÜBİTAK ’dan yayın teşvik ödülü kazanan Mustafa Tuna lisansüstü tezlere jüri üyesi olarak katılmıştır. Science Citation Index’ce taranan hakemli dergilerde makalesi yayınlanan Mustafa Tuna, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda seminer, konferans, sempozyum ve toplantıya katılmıştır.

22. Dönem Ankara Milletvekilliği sürecinde AGİTPA Türk Grubu Üyesi olarak birçok uluslararası temaslarda bulunan Mustafa Tuna, İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesidir.

29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığı seçilen Mustafa Tuna, şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor.