BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mustafa Sarıgül'e CHP şoku!

Şişli'de yaşanan tartışmaya katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Sarıgül'ün partiden ihracıyla ilgili sinyal verdi.

Abone ol

Şişli'de yaşanan, önce Ankara daha sonra ise adliye koridorlarına taşınan Sarıgül- İnönü tartışmasına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de katıldı.

Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuştan Tekin, 'İhraçı mı gündeme?' sorusuna "MYK’da bütün bunlar konuşulacak emin olun. Konu partime zarar veriyor çünkü" diye cevap verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Sarıgül konusunda defalarca uyardığını dile getiren Tekin şunları söyledi:

GENEL BAŞKANIMIZI ÇOK UYARDIM

Sarıgül konusunda çok uyardım Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu. Öncelikle şunu söyleyeyim. Benim Sarıgül ile hiçbir kişisel husumetim yok. Sadece annemin cenazesinde “Merhaba” laştık, onun dışında görüşmüşlüğüm dahi yok. Ne dostluk var ortada ne de başka bir şey. Siyasal mücadelemiz de yok geçmişten kalan. Ama maalesef ben hem genel merkezi hem de partilileri uyardım. O siyaset tarzı bize olmaz. Ve ilk kez genel başkanımın izni olmadan aday adaylığımı açıkladım. Sırf Sarıgül’ün adaylığını engellemek için kendimi ortaya koydum.

BASKILAR KILIÇDAROĞLU'NU ETKİLEDİ

Güzel bir söz vardır. “Bütün ortaklıklar bozulur, suç ortaklığını bozmak çok zordur. Medya ve iş dünyası da dahil oldu sürece. Suç ortaklığı bu işte. Dün de böyleydi, bugün de, yarın da öyle olacak. Baskı, korku bugün var ama dün de vardı. Kılıçdaroğlu’na baskı uygulandı. Aynı gün müthiş bir kampanya vardı. Medyada da “Sarıgül son çare’’ durumu... “Aman bu Sarıgül olmaz’’ diyecek siyasetçi bulmak çok zor oldu. “Çare Sarıgül” deyince... Başkan ne yapsın? Bu kadar baskıya... Ben derdimi bir türlü anlatamadım, “Kazanamaz” dedim, sesimi duyuramadım. Herkes benim gibi bakmıyor ki, meseleyi bilmek zorunda değil ki... Herkes etkilendi o abartılı rüzgârdan. Yandaş gazeteler dahil olmak üzere herkes ancak onunla kazanılacağını haber yaptı. Kazanılacak bir seçimi riske atmamak için genel merkez bu kararı verdi.