BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mustafa Sarıgül'den adaylık sinyali

Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşünüyor mu? Sarıgül bu kez net bir mesaj verdi.

Abone ol

2014 yerel seçimlerinde son viraja girilirken siyasi partiler güçlü aday peşinde. CHP'de Mustafa Sarıgül ismi öne çıkıyor. Sarıgül de ilk kez bu konuda net bir işaret verdi.

Türkiye'de iktidar olmanın yolunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak olduğu Türkiye Siyasi Tarihi'nde yadsınamaz bir gerçek.

Siyasi partiler de Türkiye'nin bu en büyük metropolünü kazanmak için yerel seçimlerde tüm enerjilerini bu şehir için harcıyorlar. AK Parti'nin 2014 İstanbul adayı büyük bir sürpriz olmadığı takdirde iki dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Kadir Topbaş olacak.

SARIGÜL KABUL EDER Mİ?

CHP de ise henüz kesinleşmiş bir aday yok. Kulislerde Gürsel Tekin'in ismi ön plana çıksa da Mustafa Sarıgül'ün partiye geri dönmesi durumunda ise Şişli Belediye başkanı bir adım öne çıkacak.

Tüm bu gelişmeler ışığında Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Mustafa Sarıgül'e İstanbul için adaylık meselesini sordu.

"CHP'den İstanbul için adaylık teklifi gelirse ne yaparsınız?"

Sarıgül cevabı hiç dolaştırmadan çok net verdi:

"Tabii önce bizim için partide bir af meselesi var. Bunun dışında, eğer iktidar olmak isteniyorsa biz elbette hazırız" diyerek CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mesaj gönderdi.