BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Koç randevu için kimi araya soktu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan canlı yayınıda Mustafa ve Ali Koç'la ilgili soruya cevap verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - "Barzani aracı oldu" ifadesini doğrulayan Başbakan, "Mustafa Koç, benimle görüşmek istedi randevu istedi ama vermedim, görüşebilmek için araya Barzani'yi soktu. Sayın Barzani evet beni aradı." dedi.

Erdoğan, ATV ve A Haber televizyonlarının ortak yayınında soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN AÇIKLADI, SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Başbakan Erdoğan, başka bir gazetecinin, "Bildiğim kadarıyla sizden randevu isteyen bir takım insanlar kuyrukta bekliyor. Ünlü medya patronuna randevu vermeyeceğinizi, söylediniz. Mustafa Koç'a da şu ana kadar talebe rağmen randevu vermiyordunuz. Mustafa Koç'un Fethullah Gülen ile neler konuştuğu Hürriyet'te verdiği röportaj yayınlandığı gün siz de onu kabul ettiniz, Koç kardeşleri. Bir söylenti duydum, sizden randevu alabilmek için bir dış ülkedeki yüksek kişiden aracılık istemişler. Doğru mu?" şeklindeki soru üzerine de "Doğru ama ismini benden almayın" yanıtını verdi.

ERDOĞAN AYDIN DOĞAN'I ÇİZDİ

RANDEVUYU ALİ KOÇ İSTEMİŞ

Gazetecinin, "Ben söylesem olur mu, Barzani. Yani Mustafa Koç'un sizle görüşmesi için ne tür bir ilişki anlamıyorum" sözleri üzerine, Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kendileri böyle bir ricada bulundular. Şimdi şöyle, tabii Koç Grubu'nun Kuzey Irak'ta da yatırımları var. Dolayısıyla bu yatırımlar sebebiyle herhalde orada bağlantıları oluyor ama bizim tabii aslında randevu olayı Ali Bey'den geldi. Ali Bey'den gelince dedim büyük ihtimalle Ali Bey yani son zamanlarda gerek Fenerbahçe vesaire gibi konularda benle görüşecek, dedim. Tabii Mustafa Bey ile ilgili konuda daha önceden olunca ben özel kalemime o zaman dedim ki 'ikisi abi kardeş beraber gelsinler.

NE KONUŞTULAR?

Geldiler, tabii biz açıkçası Hürriyet'teki o söyleşiye de hiç girmedik. Hiç o konuya da yani böyle böyle dediniz. Hiç ona girmedim. Sadece orada bizim şeyimiz, özellikle yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu. Hatta Kuzey Irak ile ilgili konulara da yani girmedik. Ağırlıklı olarak şu anda Kocaeli Yeniköy'de bir büyük yatırımlarından bahsetti ki, o da 400-500 milyon dolar civarında yatırım.

ISRARLA AÇILIŞA DAVET ETTİLER

Mayıs ayında açılışına, yani ısrarla şahsımı, olmadığı takdirde temsil edeceğiniz bir bakan arkadaşın orada olması veyahutta malum Ford'un başındaki zat, o da gelecek dediler bir randevu verin dediler. Dedim buyursun gelsin randevu veririz dedik. Özeti bu."

Gazetecinin, "Uganda rafinerini alacaklar mıymış, gerçekten" soruna da Erdoğan, "Hayır onlara girmedik" yanıtını verdi.