BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Yeni eylemler geliyor! 5 ay bunu yapacaklar!

Seçim sonrası Gezi benzeri olaylar yeniden alevlenecek! Engin Ardıç'a göre sebepleri bile hazır.

Abone ol

Cemaat ve Hükümet kavgası seçim sonrası sona erecek mi? Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç'a göre bu kavga bitmeyecek. Muhalefetin de desteğiyle seçimler sonrası bir çok şüphe düşürecek dedikodu yayacaklar ve esas olaylar bundan sonra başlayacaklar.

Fakat kin ve nefret kusan düşmanlarının "yeni Gezi'lere" fena halde ihtiyaçları var!... Ki, Marksist eskileri, "no pasaran" falan diye romantik sloganlar atabilsinler... Kendilerini İspanya İç Savaşı'nda sansınlar. Halkın seçtiği Erdoğan da demek ki General Franco'yla bir tutuluyor. Evet, IQ herkese lazım.

İstihbarat raporları "yeni kalkışmalar" öngörüyor. Hani şu, "demokrasilerde istihbarat teşkilatı başbakandan emir almaz" diye saçmaladıkları devlet örgütü. Yeni yeni eylemler bekleyiniz nisan ayında ve daha sonra da...

SUSMAYACAKLAR-OTURMAYACAKLAR

Nisan-ağustos arası beş ay... Susmayacaklar. Oturmayacaklar. Belediye seçiminden cumhurbaşkanı seçimine kadar ortamı iyice gerecekler. Çünkü bugünkü ortamı da daha 2011 seçiminden başlayarak hep gerdiler. Ondan önceki gerginliğe daha 2007 seçiminin ardından gaz verdiler. Memleketi on iki yıldır gergin tutuyorlar. Gerginlikle besleniyorlar. İnsanların da huzurunu kaçırıyorlar.

Yeni eylemler için artık Gezi bahanesi kalmadığından, başka yerlerde yeni "ağaç meseleleri" yaratacaklar. Elbette Ankara'da yeni başbakanlık binası, İstanbul'da Üçüncü Köprü, Üçüncü Havaalanı gibi şantiyeler hır çıkarmak için biçilmiş kaftan...

Lakin bu açık arazilerde isyancılara kumanya dağıtmak için "gezici sahra mutfağı" kurmak gerekecek, sığınak sağlamak için babadan kalma otel de yok oralarda. İstanbul sermayesi bu sefer zorlanacak.

Devlet de tedbirini aldı, bekliyor. "Köprüyü de yaptırmayacağız havaalanını da" demişlerdi, görelim bakalım.

ENGİN ARDIÇ YAZILARI