BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Armağan zoru görünce bakın nasıl kıvırdı!

TVNet'teki Derin Tarih programında Atatürk ve Afet İnan hakkındaki çirkin iması ile olay olan Mustafa Armağan bugün savcılığa ifade verdi. Armağan ifadesinde bakın nasıl kıvırdı.

Abone ol

''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' ile ''Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçlarından tutuklanan Süleyman Yeşilyurt'un katıldığı programda yer alan Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu, 3 kişinin yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

Armağan ile Bahadıroğlu, avukatlarıyla ayrı ayrı Bakırköy Adalet Sarayına geldi. 3 kişinin haklarında yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde Armağan ve Bahadıroğlu'nun, Cumhuriyet savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından ifadesine başvuruldu

CANLI YAYINDA MÜDAHALE EDEMEDİK

Mustafa Armağan'ın ifadesinde, programa katılan Süleyman Yeşilyurt'un üslubunu tasvip etmediğini belirterek, ''Bir mektubu konuşmak için Süleyman Yeşilyurt'u çağırdık. Tarih programıydı. Süleyman Yeşilyurt konunun dışına çıktı. Afet İnan'dan bahsetti. Canlı yayındı, müdahale edemedik. Konuşmaları destekleyen ifadeler kullanmadım.'' dediği öğrenildi.

ATATÜRK'LE İLGİLİ SÖZLERİNE KATILMIYORUM

Yavuz Bahadıroğlu'nun ise 45 yıldır yazarlık yaptığını, ilk defa savcılığın karşına geldiğini aktararak, "Programın moderatörlüğünü yapıyordum. Süleyman Yeşilyurt'u birkaç kez gördüm daha önce ama kendisini tanımıyorum. Atatürk ile ilgili sözlere katılmam mümkün değil. Canlı yayın olduğu için müdahale edemedim.'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

İlber Ortaylı Mustafa Armağan'ın foyasını ortaya serdi

HASAN AKAR HENÜZ BULUNAMADI

Bahadıroğlu ve Armağan, savcılığa ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı. Hakkında başlatılan soruşturmada tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt, 12 Mayıs'ta Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğince, bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' ile ''Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik'' suçlarından tutuklanmıştı.

Aynı suçlardan hakkında farklı bir soruşturma yürütülen ve tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hasan Akar ise henüz bulunamadı.