BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

MÜSLÜMAN OLAN ESKİ SİYASETÇİ, KUTSAL TOPRAKLARDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Eski Hollanda Sağcı Özgürlük Partisi üyesi olan ve bir süre önce İslamiyet’i seçen Arnoud Van Doorn kutsal toprakları ziyaret etti. Hazreti ...

Abone ol

Eski Hollanda Sağcı Özgürlük Partisi üyesi olan ve bir süre önce İslamiyet’i seçen Arnoud Van Doorn kutsal toprakları ziyaret etti. Hazreti Muhammed’in mezarını ziyaret eden Doorn, ziyareti sırasında gözyaşlarını tutamadı. Kutsal topraklarda olduğu için oldukça mutlu olduğunu ifade eden Doorn, “Uzun bir süre Kuran’ı ve sünnetleri okudum. İyi düşündüm ve kararımı aldım. Birçok Müslüman’la görüştüm. Çok doğru bir karar aldığımı düşünüyorum” dedi.
Birçok insanın Müslümanlığı kötülediğini ve o insanların düşünceleriyle karar vermemek için İslam dinini araştırdığını ifade eden Doorn bunun sonucunda daha fazla okumaya başladığını ifade etti. İnsanların kendisine gösterdiği tepkileri anlayışla karşıladığını da belirten Doorn, “İnsanlar benim hain olduğumu düşünüyor, fakat ben doğru bir karar aldığımı düşünüyorum” dedi.
Hazreti Muhammed’in kabrini ziyareti sırasında gözyaşlarını tutamayan ve oldukça duygulanan Doorn, Uhud Dağı’nı gezisi sırasında ise buranın hikayesini çok fazla duyduğunu ve okuduğunu dile getirdi. İslamiyet’in ilk camisi olan Kuba Mescidi’ni de gezen Doorn daha sonra ise Riyad’a giderek ülkesine döndü. Mekke’den ayrıldığı için son derece üzgün olduğunu ifade eden Doorn en kısa süre içinde tekrar kutsal topraklara döneceğini de belirtti.
(İHA)