BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,24
HABER /  GÜNCEL

Müslüman Katliamı İran'ı ayağa kaldırdı

İran, Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet ve katliamların durdurulması için bu ülkeye barış gücü gönderilmesini istedi.

Abone ol

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Meclis'te yaptığı konuşmada, Myanmar'daki Müslüman katliamına ilişkin Batılı ülkelerin çifte standart bir politika izlediklerini belirterek, olaya sessiz kalınmasını eleştirdi.

ABD ve Batılı ülkelerin terörizmi ''iyi ve kötü'' diye ikiye ayırdığını belirten Laricani, ''Terör Amerikalılara karşı olsa, terörizmi kınarlar. Ancak terör Şam, Filistin ve Myanmar'da olsa ve Müslümanlar aleyhinde her türlü eylemde bulunulsa kınamak bir yana terörizm ödüllendiriliyor'' ifadelerini kullandı.

Batılıların insan hakları savunuculuğu iddialarının yalandan başka bir şey olmadığını savunan Laricani, ''Myanmar'daki Müslümanlar evlerinden, yurtlarından ediliyor, soykırıma uğruyor ancak bu iddia sahipleri hala sessiz kalıyor'' diye konuştu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u göreve davet eden Laricani, ''Myanmar'da Müslümanlara yönelik soykırımı önlemek için de barış gücü gönderilsin'' dedi.

İran Meclisi de Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinin durdurulması için uluslararası toplumu ve ilgili birimleri göreve çağırdı.

Meclis'teki 232 milletvekilinin imzasıyla yayımlanan bildiride, Myanmar'daki insanlık dışı şiddet eylemlerinde masum Müslüman sivil halkın katledildiği belirtilerek, bu duruma sessiz kalınması kınandı.

''Batılı güçlerin, utanç verici sessizliklerinin ilk olmadığına'' değinilen bildiride, ''Batılıların insan hakları savunuculuğunu sadece kendi çıkarları için bir araç olarak kullandıkları'' görüşü dile getirildi.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney de dünkü konuşmasında, ''Batılı ülkelerin, Myanmar'da binlerce Müslüman'ın katledilmesi karşısında sessiz kalmaları onların ahlak ve insan hakları savunuluğu iddialarının yalan olduğunun bariz örneğidir'' ifadesini kullanmıştı.

Tahran yönetimi, Myanmar'daki Müslümanların durumuyla ilgili BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdindeki girişimlerini sürdürürken, siyasi ve dini liderler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu da Myanmar Müslümanlarının öldürülmesini kınayan açıklama ve bildiriler yayımlamaya devam ediyor.