BIST 10.930
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.511,15
HABER /  DÜNYA

Müslüman Kardeşler'in binası basıldı

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan genel merkezi kimliği belirsiz kişiler tarafından basıldı.

Abone ol

Müslüman Kardeşler'den bir yetkili AA muhabirine, merkezin kalabalık bir grup tarafından basıldığını, içerideki dosyaların ve ofis malzemelerinin dışarı çıkarılarak yakıldığını aktardı. 

İtfaiyenin dışarıdaki yangına müdahale ettiğini ifade eden yetkili, saldırı öncesinde binayı boşaltmaları yönünde tehditler aldıklarını, önemli evrakları koruyabildiklerini söyledi. 

Mısır resmi haber ajansı MENA da yaklaşık 3 bin 500 göstericinin dün Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın merkezini bastığını ve binadaki bazı eşyaları dışarı çıkararak ateşe verdiğini duyurdu.

MURSİ'NİN "DİYALOG" ÇAĞRISINI GÖRÜŞECEKLER

Mısır'daki muhalif liberal ve sol grupların oluşturduğu Vatanı Kurtarma Cephesi'nin, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ''diyalog'' çağrısını görüşeceği bildirildi.

Vatanı Kurtarma Cephesi Sözcüsü Hüseyin Abdulgani, AA muhabirine, oluşumun bugün bir toplantı yaparak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ''diyalog'' çağrısına yanıt vereceğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Mursi, dün akşam yaptığı konuşmada Mısır'daki muhalefeti yarın gerçekleşecek Ulusal Diyalog Toplantısı'na katılmaya davet etmişti.

Mısır'da, Cumhurbaşkanı Mursi'nin son anayasal düzenlemeleri ve 15 Aralık'ta referanduma gidecek olan anayasa taslağı etrafında yoğun protesto gösterileri yaşanıyor.