BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Muslera benden daha iyi kaleci

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'ya övgüler yağdırdı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi, kritik derbi öncesinde TV8'de yayınlanan Her Şey Futbol adlı spor programında Galatasaray kalecisi Muslera'yı övdü.
 
Galatasaray ile oynanacak olan derbi öncesinde açıklamalarda bulunan Volkan, sarı-kırmızılı takımın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın kendisinden daha iyi bir kaleci olduğunu söyledi.
 
Muslera'nın büyük tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Volkan, "Muslera'nın benden daha iyi kaleci olduğunu söylememe bile gerek yok. Bunu rakamlar söylüyor. Ben 31 gol yemişim. Galatasaray ise kalesinde 21 gol görmüş. Muslera ilk zamanlarında uyum sorunu yaşadı ancak ilerleyen zamanlarda müthiş bir form tuttu" dedi.
 
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in Muslera hakkında söylediği bu sözlerin ardından programın yapımcısı Faik Çetiner ve yorumcusu Sinan Engin şaşkınlığını gizleyemedi.
 
Fenerbahçe'nin de çok iyi kalecilere sahip olduğunun altını çizen Volkan, Mert, Serkan ve Ertuğrul'un ileride önemli işler yapacağını kaydetti.
 
"ŞAMPİYONLUK ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL"
 
Geçtiğimiz sezon hakkında da konuşan Volkan, "Geçen sezon oynadığımız Kardemir Karabükspor maçının ardından kaleci Tomic'in elini sıkmadım. Tomic'e küfür ettim. Ne işin var burada dedim" şeklinde konuştu
 
Geçen sezon elde ettikleri şampiyonluğu kimsenin elllerinden alamayacaklarını dile getiren Volkan, "Kasımpaşa, Erciyes, Schalke maçları var. Ben de hatalı goller yedim. Korcan'ın Sivas maçında yaptığı hatayı herkes farklı yorumladı. Sivas'a gidiyoruz, sağa sola gidiyor herkes şikeci diye bağırıyor. Böyle bir şey var mı? Ortada ciddi bir emek var, bizim üzerimize bir şey attılar. Bu şampiyonluk bizim hakkımız ve kimse de alamaz. Biz Fenerbahçe camiası olarak biz bütünüz ve biz bu şampiyonluğun anamızın ak sütü gibi helal olduğunu biliyoruz. Suç işlemiş bir insan ne yapar? Çekilirim kenara. Kim çekildi bizden kenara, kimse... Neden? Çünkü biz haklıyız ve gocunacağımız bir şey yok. Biz futbolcular A'dan Z'ye her şeyi takip ediyoruz ve her şeyin farkındayız" ifadelerini kullandı.
 
"AZİZ BAŞKAN TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK KATKI YAPTI"
 
Aziz Yıldırım'ın Türk futboluna büyük bir katkı sağladığını ifade eden deneyimli kaleci, "Aziz Yıldırım'ı çok seviyorum. Bir bakın Aziz Yıldırım, Fenerbahçe camiasının başına geldikten sonra neler yapmış. Türk futbolu nerelerden nerelere gelmiş. Biz hala yanlış şeyler düşünüyoruz, yanlış işlerin peşindeyiz. Bu takım küme düşse de herkes takımda kalmak istiyordu. Biz de bir basın toplantısı düzenleyerek bunu açıkladık. Bu takım düşerse de ben Fenerbahçe amatör kümede olsa da bu formayı giyeceğim. Herkesin bunu bilmesini isterim." şeklinde konuştu.
 
"FENERBAHÇE TARAFTARI İNANILMAZ"
 
Fenerbahçe taraftarının kendilerine sahip çıktığını belirten milli file bekçisi, "Fenerbahçe'nin yerinde başka bir takım olsa şu anda darmadağan olmuştu. Bunu sadece Türkiye'de değil dünyada da söylüyorum. Bu iş Topuk Yaylası'nda başladı. Bir baktık dışarı binlerce insan dışarıda... Millet stadı dolduramıyor, biz ceza alıyoruz 50 bin bayan stadı dolduruyor. Böyle bir şey yok, inanılmaz bir durum. Ben, Fenerbahçeli olduğum için söylemiyorum ancak Fenerbahçe taraftarı inanılmaz" dedi.
 
"FATİH TERİM BENİM İÇİN ÖZEL BİR İNSAN"
 
Galatasaray derbisine takım halinde çok iyi motive olduklarını ve kalan 11 maçı da kazanacaklarını belirten Volkan, "Takımı soyunman odasında topladık ve derbi zamanın geldiğini söyledik. Burada bütün takım var. Başta Alex konuştu, sonra Emre ardından ben. Herkes maçın bilincinde... Ben kendi adıma şunu söylüyorum. Biz Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıktığımız andan itibaren 11 değil 12 kişiyiz. Galatasaray bu sene çok iyi. Başlarında da zaten benim çok değer verdiğim, sevdiğim ve bugünlere gelmemde büyük katkısı olan Fatih Terim var. Galatasaray iyi mücadele ediyor ancak bu maç Fenerbahçe için çok farklı. Bizim için lig yeni başlıyor. Kalan 11 maç var ve bu 11 maçı da kazanırsak şampiyon olacağız. Bu maçı kaybedersek de bizim için her şey zor olacak." dedi.
 
"GALATASARAY'DAN KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUM"
 
Galatasaray'da kimseden çekinmediğini belirten başarılı file bekçisi, "Benim en sevdiğim maç Galatasaray maçları. Galatasaray maçları Türkiye için bir bayramdır. Bu maçları izlemek herkes için ayrı bir önem taşır. Galatasaray'da kimseden çekinmiyorum, neden çekineyim ki... Taraftarımızdan bizlere destek istiyoruz ve bizleri de sonuna kadar destekleyeceklerini biliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"QUARESMA HARİKA FUTBOLCU AMA..."
 
Quaresma hakkında kendisine sorulan soruları da yanıtlayan file bekçisi, "Quaresma ile ben ümit milli takımda da oynadım. Kalitesi belli, adama ne diyebiliriz. Yetenekli bir futbolcu bu yetmiyor. "Quaresma'da her sey var; sut, görsellik, artistik harekteler... Quaresma'nın Alex'e ihtiyacı yok, neden ihtiyacı olsun ki... Adam harika futbolcu." dedi.
 
"KONU FENERBAHÇE İSE ATGÖZLÜĞÜ İLE BAKARIM"
 
Kendisinin hedeflerinin her zaman Fenerbahçe ile odaklı olduğunu belirten Volkan, "Ben Kartalspor'dayken idolüm Engin İpekoğlu'ydu. O gitti, Rüştü ağabey geld. İdolüm o oldu. O zaman Nezihi ağabey Fenerbahçe'de olsaydı, idolüm o olacaktı. Konu Fenerbahce oldugunda ben hep atgözlügü ile bakarim. Dar bir görüsle bakarim her zaman" ifadelerini kullandı.