BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.474,99
HABER /  EKONOMİ

MÜSİAD Macaristan'a sefer düzenledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) organizasyonunda 100’ü aşkın İşadamı’nın katılımlarıyla Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de Ticaret Heyeti programı başladı.

Abone ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) organizasyonunda T.C Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkanlığında, T.C Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve 100’ü aşkın MÜSİAD Üyesi İşadamı’nın katılımlarıyla Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de Ticaret Heyeti programı başladı.

Macaristan İle Pazar Payı Arttırılacak

Ticaret heyeti programı kapsamında girişimcilere potansiyel iş fırsatları sunan Macaristan ile pazar payının arttırılması ve anılan ülkeye yönelik yeni ihracat imkânlarının oluşturulması hedefleniyor. Belirlenen bu hedefler kapsamında Türkiye-Macaristan İş Forumu ve çok sayıda Türk ve Macar firmalarının katılımı ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Heyette ahşap ve mobilya, biotech, çevre koruma, enerji, finansal hizmetler, gıda ve gıda endüstrisi, ilaç, inşaat, kimya endüstrisi, kimyevi maddeler ve mamülleri, lojistik, makine ve ekipmanları, medikal ürünler ve cihazlar, metal sanayi, müteahhitlik ve teknik müşavirlik, otomotiv endüstrisi, otomotiv ve yedek parça, plastik ve kauçuk sanayi, tarım, tekstil ve giyim, tıp teknolojileri, ticaret, turizm ve otelcilik sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firma yetkilileri yeralıyor.

Bakan Zeybekci İşadamları İle Buluştu

Ticaret heyetinin Macaristan’daki ilk gününde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci MÜSİAD Üyesi İşadamları ile bir araya gelerek, ticaret hayatlarında karşılaştıkları sorunları birebir muhataplarından dinledi ve hükümet olarak bu konularda yaptıkları çalışmalar hakkında işadamlarına bilgilendirmelerde bulundu.