BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42
HABER /  EKONOMİ

İşte Türkiye'nin Sevgililer Günü haritası

Sevgililer Günü’nde kadınlar en çok parfümü, erkekler ise akıllı telefonu tercih etti.

Abone ol

Sabancı Topluluğu’nun yenilikçi e-ticaret platformu Kliksa, Sevgililer Günü’nde en çok satın alınan ürünleri ve sevgililerin hediye seçimlerini açıkladı.

Kliksa verilerine göre, Sevgililer Günü’nde en çok akıllı telefon tercih edildi. Akıllı telefonu, parfüm, tablet bilgisayar ve televizyon izledi. Kadınlar en çok parfümü, erkekler ise akıllı telefonu tercih etti. En çok hediye alınan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli oldu. Bu 4 büyük ili sırasıyla Bursa, Adana, Konya, Şanlıurfa, Giresun ve Eskişehir izledi.

Kadınlar parfümü, erkekler akıllı telefonu tercih etti

Verilere göre kadınlar geleneği bozmayarak sevgililerine hediye etmek üzere en çok parfüm ürününü aldı. Erkeklerin tercihi ise akıllı telefon oldu. Kadınların diğer tercih öncelikleri arasında televizyon, akıllı telefon ve tablet bilgisayar yer aldı. Erkekler akıllı telefonun ardından, parfüm, tablet bilgisayar ve televizyona rağbet gösterdi.

En çok hediye alınan il İstanbul oldu

Kliksa verilerine göre en çok hediye alınan iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli oldu. Bu 4 büyük ili sırasıyla Bursa, Adana, Konya, Şanlıurfa, Giresun ve Eskişehir izledi.

Taksitli alışverişi tercih ettik

Sevgililer Günü’nde hediye alan Kliksa kullanıcıları en çok taksitli alışverişi tercih etti. Taksitli alışveriş oranı %67, nakit çekimle alışveriş ise %33 olarak görüntülendi.