BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.498,79
HABER /  GÜNCEL

Mursi'ye vatandaşlık verilecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mursi'nin Türk Cumhuriyeti vatandaşlığına alınacağı iddialarıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mursi'nin Türkiye vatandaşlığına alınacağı söylentisiyle ilgili olarak "Böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda bir girişim de olmadı." dedi.

A Haber canlı yayınında gündeme dair açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, idam cezasına çarptırılan Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin Türk Cumhuriyeti vatandaşlığına alınması konusunda açıklama yaptı.

Gazeteci Murat Akgün'ün "Mısır gazetesi Mursi'nin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı alacağını söyledi böyle bir şey mümkün mü söz konumusu girişim oldu mu?" sorusuna Çavuşoğlu şu yanıtı verdi:

MUHALİFLER RADİKALLEŞİR

"Böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda bir girişim de olmadı. Ama biz başından beri dost ülkelerle Suudi Arabistan, Kuveyt gibi Katar gibi ülkelerle özellikle Mısır'la olan ilişkilerimizin geldiği noktadan rahatsız olan ya da daha iyi ilişkiler kurmamızı isteyen ülkelerle düşüncelerimizi paylaştık. Askeri rejimi darbe rejimini tanımamız mümkün değil. bu kadar insanı hapse atacaksın topluca idama mahkum edeceksin. Muhalif olan herkesi yerin altına iteceksin. Ne olur o zaman? Bu insanlar radikalleşir. Biz buna karşıyız. 

TÜRKİYE'Yİ KASTETMEDİK

Türkiye'ye getirilmesi konusunda hiçbir teklif olmadı. Böyle bir düşüncemiz de olmadı. Başka bir ülkeye gidebileceği düşüncesini söyledik ama bu konuda Türkiye'yi kastetmedik. Üçüncü bir ülke olmasında fayda var diye düşünüyorum şahsen. Kanunlar çerçevesinde Türkiye'ye gelen insanlara niye geliyosunuz demiyoruz."