BIST 10.097
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.412,29
HABER /  GÜNCEL

G.Kore'de MERS salgını yüzünden okullar kapatıldı

Güney Kore'de Orta Doğu Solunum Yetmezliği (MERS) salgını yüzünden 500'ü aşkın okul kapatıldı. İlk olarak Suudi Arabistan'da ortaya çıkan MERS'ten Güney Kore'de 3 kişi öldü, 30'u aşkın kişi tedavi altında.

Abone ol

Güney Kore'de Ortadoğu Solunum Yetmezliği (MERS) salgınını kontrol altında tutmak amacıyla 500'ü aşkın okul kapatıldı.

İlk olarak 2012 yılında Suudi Arabistan'da ortaya çıkan MERS'ten Güney Kore'de 3 kişi öldü, 30'u aşkın kişi tedavi altında.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-Hye, sağlık yetkilileriyle yaptığı toplantıdan sonra MERS virüsünün yayılmasını önleme ve halk arasındaki korkuyu azaltma konusunda daha büyük çaba harcanmasını istedi.

SARS (Akut Solunum Yetersizliği Sendromu) virüsü grubuna ait olan MERS için herhangi bir tedavi yöntemi mevcut değil.

BBC'nin Seul muhabiri Steve Evans, ülkede MERS'ten ölen son kişinin, virüsü taşıyan başka bir şahısla aynı hastane odasında kalmış olduğunu aktarıyor.

Güney Kore'de MERS virüsüne yakalanmış olduğundan korkulan insanların sayısı her gün hızla artıyor.

Hastalığın ilk görülmesinden sonra fazla gevşek davranıldığını belirten BBC muhabiri, şimdi karantina önlemlerinin sıkılaştırıldığını bildiriyor.

Karantina altına alınması gereken bir şahsın dışarı çıkıp golf oynadığı, bir diğerinin de uçakla Çin'e gittiği belirlendi.

Güney Kore yetkilileri salgının daha fazla yayılmasını önleme gayretinde. MERS hızla geniş kitlelere yayılabilen bir virüs.

MERS'e yakalanmaktan korkan Güney Koreliler, sokaklarda ve kalabalık alanlarda maskeyle dolaşıyor.

Ancak Güney Koreli yetkililer virüsün "kapalı alanda yakın temasla" geçtiğini, hava yoluyla yayıldığına işaret eden bir kanıt olmadığını belirterek halka panik olmama çağrısı yaptı.