BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.390,26
HABER /  DÜNYA

Mursi'ye ne oldu? Şimdi nerede?

Ordunun yönetime el koymasına karşı son ana kadar direnen Mursi gözaltına alındı. Ordunun bir süre ev hapsinde tutacağı öğrenildi.

Abone ol

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden işadamı Hayrat Şatır gözaltına alındı.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, Ordu'nun tüm sert girişimlerine karşın son ana kadar darbeye direndi. Ordu darbeyi gerçekleştirdikten sonra Mursi'yi gözaltına aldı.


YERİ MUAMMA

Ordunun Mursi'yi nerede tuttuğu sorusunun yanıtı tam bir muamma.

Müslüman Kardeşler sözcülerinden Gehad El-Haddadtweets, Twitter hesabından Mursi'nin askeri bir tesiste gözaltında bulunduğunu duyurdu.



BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Müslüman Kardeşler Teşkilatı yetkilileri, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden işadamı Hayrat Şatır'ın gözaltına alınarak, ev hapsinde tutulmak üzere bilinmeyen bir yere götürüldüğünü bildirdi.

Güvenlik güçlerinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile Hürriyet ve Adalet Partisi üyelerine karşı tutuklamalarının da devam ettiği belirtildi.

ZORUNLU İKAMETTE

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Yürütme Konseyi Rehberi Muhammed Bedi de, Mısır'ın kuzey doğusundaki Matruh kentinin Endülisiye köyünde zorunlu ikamete tabi tutuluyor.

TELEVİZYONCULAR DA GÖZALTINDA

Öte yandan İhvan'a yakınlığıyla bilinen ve dini içerikli yayınlar yapan en-Nas televizyon kanalından gazeteci Halid Abdullah ile Mısır 25 televizyon kanalından Nureddin Abdülhafız'ın gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtiliyor.

400 KİŞİ GÖZALTINDA

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Başkanı Muhammed Said el-Katatani ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Başkan Yardımcısı Reşad Beyumi'nin de Kahire'nin batısındaki Oktober bölgesinde ordu tarafından gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü.

Bu arada Savunma Bakanı General Abdulfettah el-Sisi'nin açıklamasının ardından gözaltına alınanların sayısının 400'e çıktığı öne sürüldü.


  BUNLARI DA OKUYUN! 
  MISIR'DA DARBE HABERLERİ 


MISIR'DA ORDU DARBE YAPTI (DAKİKA DAKİKA TÜM YAŞANANLAR BU HABERDE)

Mısır Ordusu verdiği 48 saatlik sürenin ardından Mursi'ye karşı darbe yaptı. Mursi gözaltına alındı ama yeri bilinmiyor. Darbecilerin lideri ekrana çıkıp Mısır'da bundan sonra neler olacağını açıkladı.

MISIR'DA MUHALEFET DARBEYİ ALKIŞLADI

Mısır'da muhalifler Mursi'nin darbeyle inmesini sevinçle karşıladı. Muhalefet General Sisi'ye onay verdi. İlk açıklama ise Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin Sözcüsü Muhammed el-Baradai ve Nur Partisi Genel Başkanı Merre'den geldi. (DEVAMINI OKU)

MISIR'DA ORDU TELEVİZYONLARA DA DARBE YAPTI
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından ülkede yayın yapan bazı televizyon kanallarının yayınları kesildi. Kanal 25 yetkilisi, yayınlarının Nil Sat uydusu tarafından kesildiğini söyledi.
DARBECİ EL SİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Mısır'da darbeyi yapan Genelkurmay Başkanı El Sisi, yönetime el koyduktan sonra devlet televizyonundan dünyaya seslendi. El Sisi bundan sonra Mısır'da neler olacağını anlattı.

misir-darbe-general-el-sisi-açiklama.jpg

MURSİ YANDAŞLARI MEYDANLARI TERKETMİYOR

Mısır meydanları şaşırtan görüntülerle dolu. Bir yanda darbeyi kutlayan muhalefet yandaşları diğer tarafta Mursi için gözyaşı döken taraftarları. 'Kefenle geldik kefenle gideriz' diyen Mursi yandaşları meydanları terketmiyor.

İŞTE MURSİ'NİN YERİNE GELEN İSİM

Mısır'da Muhammed Mursi yerine ordu tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına geçici olarak getirilen isim Adli Mansur oldu.

MISIR'DA YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK KİŞİ

Ordunun elindeki Mısır Devlet Televizyonu, ülkenin izleyeceği politik yolun muhalif lider el-Baradey, el-Ezher Şeyhi ve Kıptilerin dini lideri tarafından ortak olarak açıklanacağını duyurdu.

MURSİ'DEN ORDUYA İLK CEVAP

Cumhurbaşkanı Mursi darbeyi kabul etmediğini ilan ederek "Hala cumhurbaşkanıyım ve ordunun başındayım" dedi 

MISIR DARBESİNİN ARKASINDAN ABD ÇIKTI

Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah El Sisi'nin ABD ile son iki hafta defalarca görüştüğü ortaya çıktı. ABD sonunda itiraf etmek zorunda kaldı.

misir-mursi-yandaşlari-kefenle-direniyor.jpg