BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  DÜNYA

AB ve AP'den darbeye tepki

Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu Mısır'daki darbeye tepki gösterdi.

Abone ol

Mısır'da ordunun devreye girmesi konusunda Avrupa'dan yeni açıklamalar geldi.

AB'DEN TEPKİ 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır'da yaşananları endişeyle takip ediyoruz, taraflar itidal göstermeli" dedi.

Ashton açıklamasında, "şiddet içermeyen barışçıl protesto" ilkesine saygı talep etti.

Karşılıklı cepheleşmelerin çözüm olmayacağını kaydeden Ashton, “içinden çıkılmaz” olarak yorumladığı durumdan tek çıkış yolunun ise kapsayıcı ve sağlam bir politik diyalogdan geçtiğini belirtti. Ashton, demokratik dönüşüm yönelik çabalarında Mısır halkının yanında durmaya hazır ve kararlı olduklarını da kaydetti.

AP'DEN TEPKİ 

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda ise "Bu durum Mısırlıların talep ettiği ve uğruna mücadele ettiği demokratik değişim değil. Askerin siyaseti domine ettiği duruma dönülmesine karşı Mısır'ı uyarıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir açıklama da AB Dönem Başkanı Litvanya’nın Dışişleri Bakanı'ndan geldi: "Mısır'da siyasi güçlerin bir anlaşmaya varmasından başka çözüm yok."

ABD, İngiltere ve Kanada, Mısır'daki vatandaşlarını tahliye edecek
ABD, İngiltere ve Kanada'nın Mısır'a gidilmemesi için seyahat uyarısı yayınladığı belirtildi. El Ahram sitesinin haberinde, söz konusu ülkelerin Mısır'daki vatandaşlarını tahliye etmek için uçak göndereceği belirtildi.