BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mursi nerede? En yakını bile bilmiyor

Mısır'da ordu darbe için düğmeye basarken gözler Mursi'de... Devlet Başkanı'nın nerede olduğu bilinmiyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - Mısır tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor. Ordu halk oyu ile gelen iktidarı devirmek için kışlasından çıktı. Gözler Mursi'de... Ancak gelen haberler kimsenin yerini bilmediği yönünde.


DANIŞMANINDAN ACI NOT


Mursi'nin danışmanı Hadded "Askeri darbe gerçekleşiyor. Hiçbir askeri darbe kan dökülmeden gerçekleşmez. Mursi yanlılarının dağılması için güç kullanılabilir"açıklamasını yaptı. 

SON SATIRLARIMI YAZDIĞIMIN FARKINDAYIM

Mursi'nin danışmanı Essal al-Hadded'in Facebook sayfasına yazdığı açıklama "Bu satırları yazarken, bunların yazdığım son satırlar olabileceğinin farkındayım" cümlesiyle başlıyor. Hadded açıklamasında "Mısır ve tarihi hususlar adına tüm bu olanların adını koyalım: askeri darbe" dedi.

Mısır'da yüzlerce asker Başkanlık Sarayı'nın çevresini ablukaya aldı. Mursi'nin şu anda nerede olduğu ise bir muamma.

SARAYDA MI?

El Cezire ise haberinde "Cumhurbaşkanı Mursi'nin tüm yardımcıları Cumhurbaşkanlığı sarayını terk etti. Sarayda sadece Mursi kaldı" iddiasında bulundu.

YARDIMCISI BİLE BİLMİYOR

En yakınındaki yardımcısından gelen açıklama ise kafaları karıştırdı. Yardımcısı "Mursi'nin nerede olduğunu bilmiyoruz" açıklamasını yaptı.

ORDU MU ALDI?

El Arabiya televizyonu ise Mursi'yle ilgili flaş bilgi geçti. Arabiya, "Mursi güvenliği için Savunma Bakanlığı binasına götürüldü" bilgisini verdi.

EV HAPSİ İDDİASI

BBC'ye konuşan Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Mısır medyasında yer alan "Mursi'nin ev hapsine alındığı" iddialarının doğru olmadığını söyledi.

SEYAHAT YASAĞI GETİRİLDİ

Mısır'daki El Misri al Yawn internet sitesinin bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Mısır Ordusu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler'in üst düzey isimlerinden Muhammed Badi, Hayrat el Şatır, İsam el İryan ve Muhammed el Biltaci'ye seyahat yasağı koydu.

Ayrıca, El Wast partisi lideri Ebu el İla Madi ve yardımcısı eski milletvekili Muhammed el Umdah'a da seyahat yasağı getirildi. Siteye bilgi veren kaynak, yasak listesinin ülke çapındaki çeşitli liman ve havalimanlarına da iletildiğini söyledi.

TANKIN ÜSTÜNE ÇIKTILAR

Öte yandan Mursi yandaşları ise sokaklarda. Kahire Üniversitesi civarında toplanan Cumhurbaşkanı Mursi taraftarlarının etrafının askerler tarafından çevrildiği bilgisi geldi.

Bir grup Mursi tarafı ise tankların üzerine çıktı. "Siz bizim ordumuzsunuz" diyerek slogan attıkları söyleniyor.


MISIR GENELKURMAY BAŞKANI AÇIKLAMASI

Mısır'da kritik saatlere girilirken Genelkurmay Başkanı Sisi yaptığı açıklama ile soğuk duş yaşattı. Sisi'nin açıklaması Mısır'ın darbeye doğru yol aldığı şeklinde okundu.

misir-genelkurmay-başkani-sisi.jpg

MURSİ ORDUYA KARŞI CANINI ORTAYA KOYDU

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, orduya çağrıda bulundu. Halka da seslenen Mursi 'hayatım pahasına koruyacağım' dedi.

mursi-orduya-karşi-canini-ortaya-koydu.jpg

Mısır ordusunun dehşet yol haritası!
Mısır’ın resmi haber ajansına göre ordunun ültimatomunda bahsedilen yol haritası şunları içeriyor.

Dışişleri'nden flaş Mısır açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da yaşanan siyasi durumla ilgili olarak Türkiye'nin tavrını koyan açıklamada bulundu.

Mısır'ı sallıyorlar! Kim bu 'baltacılar'?
Koca bir ülke onlar yüzünden savaş alanı. Kim bu baltacılar? Ellerinde gerçekten de balta var. Evsiz ve işsizlerden oluşuyor. Para işadamlarından.

Türkiye ve Mısır ayaklanmaları benzer mi?
Guardian gazetesi yazarı Seumas Milne, Mısır, Brezilya ve Türkiye’deki gösterilerin ortak yanlarını “siyaset olmazsa protestolar elitlerin eline bırakılır” başlığı altında ele alırken Financial Times, Mursi ve Erdoğan'ın ortak noktalarına dikkat çekiyor.