BIST 10.187
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,85
HABER /  GÜNCEL

Murat Demirel'in geliri 2 bin YTL

106 işadamının yargılandığı davada sanıklar yeni CMK gereği gelirlerini beyan etti. Demirel gelirini 2 bin YTL olarak açıkladı

Abone ol

Hayali ihracat suçundan aralarında eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz ile Hayyam Garipoğlu'nun da bulunduğu 106 işadamının yargılandığı davada, sanıklar yeni CMK gereği duruşmada gelirlerini açıklamak zorunda kaldı. Murat Demirel, tüccar olduğunu belirterek 2 bin YTL gelir beyan etti.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son oturumunda hayali fatura, belge ve hayali ihracat işlemlerinin toplam 1 milyar 700 milyon dolar olduğu, bunun 70 milyon dolarının Muhammet Ciğer ile Orhan Aslıtürk'ün kurduğu şirketler, geri kalan 1 milyar 63 milyon dolarının da diğer sanıklara ait şirketler vasıtasıyla gerçekleştirildiği iddia edilen sanıklardan 11'i hazır bulundu.

Duruşmaya katılan Turgut Yılmaz, Faruk Süren, Mehmet Emin Cankurtaran, Yahya Murat Demirel, Ali Avni Balkaner ve Mehmet Nida Garipoğlu, mahkemeye gelirlerini yazdırdı.

Balkaner, cezaevinde olduğunu ve pek çok gayrimenkulüne el konulması nedeniyle gelirinin olmadığını söyledi.
Sanayici olduğunu kaydeden Yılmaz da 100 bin YTL aylık geliri olduğunu ve çeşitli gayrimenkulleri bulunduğunu beyan etti. Süren de sanayici olduğunu ve 15 bin YTL geliri olduğunu bildirdi.
Yılmaz ifadesinde, "İddianamede şahsımla ve şirketlerimle ilgili suçlama bulamadım. Şirketim, dış ticaret şirketidir. Ciğer ve Aslıtürk'e bağlı hiçbir şirketle ilgimiz yoktur" dedi.
Süren de "Rapor yandı. İhracat gerçektir" diye konuştu.

Garipoğlu aranıyor

Diğer sanıklar da, ifadelerini yazılı olarak vererek iddiaları kabul etmediklerini bildirdi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Hayyam Garipoğlu, Dursun Levent Yüksel, Nejdet Başakıncı, Süha Candan'ın ifadelerinin alınması için haklarında yakalama emri çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, "teşekkül halinde hayali ihracat" suçundan 5 yıla kadar ağır hapisleri istenen sanıkların, hayali malın gümrüklenmiş değerinin 3 katından az, 6 katından fazla olmamak üzere ağır para cezasına çarptırılmaları da talep ediliyor.

MURAT DEMİREL

Tüccarlık yapıyorum, 2 bin YTL gelirim var.

ALİ BALKANER

Mallarıma TMSF tarafından el konuldu, gelirim yok.

FARUK SÜREN

Sanayiciyim, gelirim de 15 bin YTL.

TURGUT YILMAZ

Sanayiciyim. Aylık gelirim 100 bin YTL

Haber: Esra Alus
Kaynak: