BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

Münevver cinayeti için ne dedi?

Başbakan Erdoğan, yanına ''Kızlarına sahip çıksalarmış'' diyen Vali Güler'i aldığı açılışta Münevver cinayetine de değindi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocukları suça karışmış ya da suçluların kurbanı durumuna gelmiş anne ve babaların acısını çok iyi tahmin edebildiğini ve bu acıyı onlarla birlikte yaşadığını belirterek, ''Ben inanıyorum ki; Türkiye'de ve İstanbul'da hiçbir suç faili meçhul kalmayacaktır. Caniler mutlaka yaptıklarının hesabını verecek, adalet önüne çıkarılacak ve cezasını çekecektir'' dedi. 

Başbakan Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eğitim ve Kongre Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, polisin görevinin yalnızca suçluyu yakalamak değil, suç işlenmeden önce önlemleri almak ve suçun işlenmesini önlemek olduğunu söyledi.

''BEN DE BİR BABAYIM''

Başbakan Erdoğan, yanına ''Kızlarına sahip çıksalarmış'' diyen Vali Muammer Güler'i de aldığı açılışta Münevver cvinayetine de değindi. Başbakan, Vali Güler'in aksine daha duygulu konuştu:

''Ben de bir babayım. Evlat sevgisinin ne olduğunu çok iyi bilirim. Çocukları suça karışmış ya da suçluların kurbanı haline gelmiş anne ve babaların acısını çok iyi tahmin edebiliyorum. Bu acıyı onlarla birlikte yaşıyorum. Şunu da görmek durumundayız, anne babaların yaşadığı o tarifsiz acıyı polislerimiz de yaşıyor. Polislerimiz de bu kederi yüreklerinde hissediyor. Ben inanıyorum ki; Türkiye'de ve İstanbul'da hiçbir suç faili meçhul kalmayacaktır. Caniler mutlaka yaptıklarının hesabını verecek, adaletin önüne çıkarılacak ve cezasını çekecektir. Kimi medya kuruluşlarının tazyikiyle her fırsatta polisimizin hedef alınması, eleştirilmesi, İstanbul gibi devasa bir metropolde meydana gelen her olayda polisimizin yıpratılması son derece yanlıştır ve sakıncalıdır. Her suç, her cinayet kılı kırk yaran bir hassasiyetle inceleniyor ve takip ediliyor. Bu süreçler gizli işliyor. Ama TV ekranlarında ve gazete sayfalarında sürekli polisimizin şevkini kıracak açıklamalar yapılarak, maalesef bu süreçler baltalanıyor. Buna herkes dikkat etmeli, her bir vatandaşımız polisimize yardımcı ve destek olmalı.'' 


Türkiye'de sağlam bir aile yapısı bulunduğunu belirten Erdoğan, ''Bu sağlam aile yapısını muhafaza edersek, çocuklarımızı ve gençlerimizi çok dikkatli şekilde eğitir ve denetlersek, polisin işi azalır ve kolaylaşır'' diye konuştu.