BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.416,58
HABER /  GÜNCEL

Mumcu'dan CHP'ye taş

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, başörtüsü konusunda CHP'nin samimi olmadığını iddia etti. Mumcu ayrıca AK Parti'ye yaptığı teklifini yineledi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, başörtüsü konusunda CHP’nin samimi olmadığını söyledi.

Anamuhalefetin çözümsüzlükten beslendiğini savunan Mumcu, “Çözümü en çok CHP istemiyor. Bir tarafta AK Parti bir tarafta kendisi. Deniz Baykal, böyle bir ikili diyalektikten memnun.

Kendisini laikliğin savunucusu, AK Parti’yi laiklik ve çağdaşlık düşmanı gibi gösteriyor.” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’a yaptığı, “Anayasa’yı birlikte değiştirelim” çağrısını tekrarlayan Mumcu, başörtüsü sorununun ortadan kalkmasının partiler arasındaki rekabeti artıracağını kaydetti.

Kurmaylarıyla birlikte Zaman’ı ziyaret eden Erkan Mumcu, AK Parti’den ayrılmasındaki en büyük gerekçenin YÖK reformu olduğunu anlattı. Başbakan’a, “oyunu bozmak için değil, sorunu çözmek için” teklifte bulunduğunu belirten Mumcu, ‘kendine yarar sağlamaya çalıştığı’ yönündeki iddiaları ise reddetti.

Bu çıkışı ilk kez yapmadığına işaret eden Anavatan lideri Erkan Mumcu, şöyle konuştu: “Siyasetin artık normalleşmesi gerekiyor. Milli geliri kim artırıyor, gelir adaletini kim daha iyi sağlıyor, sağlık hizmetlerini, sosyal hizmet imkanlarını, daha nitelikli eğitim hizmetini kim, hangi program üzerinden veriyor? Bunun rekabetini verelim. Ortada bir başörtüsü sorunu durdukça hiçbirimiz bu alanlarda rekabet edemiyoruz. Şu meseleyi kaldırın ortadan ben AK Parti’yle rekabet edeyim. Tayyip Erdoğan’la sosyal güvenliği, sağlığı, milli geliri, ekonomiyi konuşalım. Esas konuşulması gereken de, siyasetin oturması gereken alan da bu.”

Başörtüsü konusunda referanduma gitmenin Türkiye’yi sağlıksız bir noktaya taşıyacağını savunan Erkan Mumcu, halkın ‘din mi, laiklik mi?’ ayrımına itileceğini kaydetti. Herkes için onurlu bir çıkış yolu gerektiğinin altını çizen Mumcu, bunun en iyi yolunun Anayasa’nın 131. ve 132. maddelerini değiştirerek YÖK’ü ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

“Bütün taraflar için kabul edilebilir, uzlaşı değeri taşıyan bir çözüm getirelim.” diyen Anavatan lideri, “YÖK’ü ortadan kaldıralım. Zaten başörtüsünü yasaklayan bir yasa yok. Yasak yönetmelikle yürüyor. YÖK’le beraber yönetmelik de kalktığı için bu tartışma kimseyi üzmeden bitmiş olur.” görüşlerini savundu. Erkan Mumcu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Toplumsal mutabakat var; ama kurumlar arası mutabakat olmadığı için başörtüsü konusunda sabırlı olacağız.” şeklindeki açıklamalarına da tepki gösterdi.

“Bence Başbakan’ın bu sözünü hiç duymamış olalım.” ifadesini kullanan Mumcu, Anayasa’nın herkesin yetkisini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekti. Mumcu, “Böylece uygulamıyorsanız bile hiç değilse dillendirmeyin ve aleniyet kazandırmayın. Aleniyet kazandırarak bu durumu meşrulaştırmayın.” değerlendirmesinde bulundu.

Mumcu, “Meclis’te ne zaman grup kuracak sayıya ulaşırsınız?” sorusuna, “Seçici davranmazsak hemen kurarız ama seçici davranmaya mecburuz.” karşılığını verdi. Yaz aylarında özgürlükler üzerine geniş bir paket hazırlayacaklarını açıklayan Anavatan lideri, başörtüsünden Alevi vatandaşların haklarına, akademik özgürlüklerden girişim özgürlüğüne kadar birçok konuya çözüm önerileri sunacaklarını sözlerine ekledi.

AK Parti’den ayrılmamda Gülen’in etkisi yok

Anavatan lideri Erkan Mumcu, “AK Parti’den ayrılışında Fethullah Gülen’in etkisi olduğu” yönündeki iddiaları yalanladı. Mumcu, “Ne ayrılışımda ne Anavatan Partisi’nin başına geçişimde hiçbir etkisi olmadı. Kendisiyle, iki binden fazla insanın katıldığı bir toplantıda 15 saniyeden fazla olmayan bir karşılaşma dışında hiçbir birlikteliğim olmadı. Her toplumun değerlerine duyarlı bir siyasetçiyseniz bu tür damgalar yemeniz normal.” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.zaman.com.tr