BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Mumcu seçim tarihine karşı

İktidar 24 Haziran diyor, muhalefetten farklı tarihler geliyor. Anavatan lideri Mumcu aklındaki tarihi açıkladı;

Abone ol

Anavatan lideri Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanı seçimi konusunda ''Bundan sonraki turlara da katılmayacaklarını'' söyledi.

Mumcu, ön seçimle aday belirleme konusunda teşkilatlarına söz verdiklerini, yapılacak erken seçim için ''en münasibinin Eylül ayı başı'' olacağını belirterek, ''Seçim kararını Meclis alacaktır ama 24 Haziran olmaz'' dedi.

Bu açıklamanın ardından partisinin grup toplantısında konuşan Mumcu, iktidara yüklendi. "Dediğime geldiniz" vurgusu yapan Mumcu, şu noktaların altını çizdi;

"BİZ" VE "ONLAR": "İktidar ve yandaşları tekrar Anavatan'ın çizgisine geldi. Söylenecek tek söz var: Hoşgeldiniz ama geç geldiniz. Başbakan hala 'biz' ve 'onlar' hesabında.

Hala bu ülkenin başbakanı olduğunu unutmuş. Aslında biz onlardan çoğuz meydana dökülürsek görürler demeye getiriyor. Birbirimizden farklı duyarlılıklara sahip olmamız kamplaşmayı gerektirmez. Hala yaşanan hiç bir şeyden ibret alınmamış.

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI; "Dün akşam saygı duyanlar, bugün "anayasa mahkemesi kararı demokrasiye sıkılmış kurşun" diyor. Bu lafların lüzumu yok. Milleti germekten umulacak fayda da yok.

Önemli olan cumhurbaşkanını seçmek değil, meclisi açık tutmak. Önceki konuşmalarımı belgesel yaptırım göndermek istiyorum. "Biz cumhurbaşkanını halk seçsin" derken vakit mi var diyorlardı. Türk siyasetinin tamamı Anavatan'ın söylediği noktaya gelmiştir."

367'DEN DEMOKRASİ MAĞDURİYETİ; "Bunun sorumlusu ben miyim. İktidar ve ana muhalefet sorumlu. Biz size Türk siyaseti krizlere gebedir demedik mi? Cümle alem duymadı mı? "