BIST 10.185
DOLAR 32,31
EURO 35,01
ALTIN 2.455,29
HABER /  POLİTİKA

Mumcu işbirliği arayışına girdi

Anavatan'da yaprak dökümü sürüyor. Bir ayrılık haberi daha geldi. Mumcu ise 2 parti ile ittifak görüşmesinde...

Abone ol

Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK), Genel Başkan Erkan Mumcu başkanlığında toplandı.

Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda, Yüksek Seçim Kurulu’na bugün teslim edilecek milletvekili adayları listesinin gözden geçirileceği öğrenildi.

Ayrıca, Genel Başkan Mumcu’nun, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ile seçimde işbirliğine yönelik görüşmeler yaptığı ifade edildi.

DANIŞMANI ADAYLIKTA ÇEKİLDİ

AVAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun danışmanı, parti eski genel sekreteri ve genel başkan yardımcılarından avukat Abdülkadir Baş, Anavatan Partisi'nden Nevşehir milletvekili aday adaylığından çekildi.

Baş, “Birleşmenin yeni ismi olarak kabul edilen DP’den Nevşehir Milletvekili adaylığı için Anavatan Partisi’ne başvurdum. Açıklanan birleşmenin seçim ortamında bozulması, bu birleşmeyi gönülden destekleyen kamuoyunu üzdüğü gibi birliği pekiştirmek amacına yönelik olarak yaptığım milletvekili aday adaylığı başvurumu da karşılıksız bırakmıştır. Bu itibarla, Anavatan Partisi’nden Nevşehir milletvekilliği için yaptığım başvuruyu geri çekiyorum” dedi.