BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.407,71
HABER /  DÜNYA

Mülteci faciasında ölü sayısı 6 oldu

Ege sularında meydana gelen mülteci faciasında ölü sayısı 6’ya yükselirken, batan şişme bottan kurtulan Suriyeli Hüseyin Muhammed, savaştan ...

Abone ol

Ege sularında meydana gelen mülteci faciasında ölü sayısı 6’ya yükselirken, batan şişme bottan kurtulan Suriyeli Hüseyin Muhammed, savaştan kaçtıklarını ve Türkiye’ye gelmek için bin euro para verdiklerini anlattı.
Gece saat 02.30 civarında Balıkesir’in Burhaniye sularında, içinde bulundukları botun batması sonucu denize düşen ve sabah saatlerine kadar yaşam savaşı veren 14 savaş mağduru Suriyeli’den 6’sı hayatını kaybetti. Öğle saatlerinde 55 yaşlarındaki bir Suriyeli’nin cesedinin bulunması ve kurtulanlardan 25 yaşlarında bir gencin de hastanede hayatını kaybetmesiyle birlikte ölenlerin sayısı biri çocuk olmak üzere 6’ya yükselmiş oldu. Burhaniye Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren 8 mülteciden 3’nün hayati tehlikelerinin ise sürdüğü öğrenildi.

"BURAYA GELMEK İÇİN BİN EURO VERDİK"
Bu arada 6 Suriyelinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Botun batmasının ardından yüzerek kıyıya ulaşan Hüseyin Muhammed, bin euro karşılığında Türkiye’ye getirildiklerini ve savaş nedeniyle ülkeden kaçtıklarını söyledi. Muhammed, “Suriye bitti. Savaş var. İki taraf sürekli savaşıyor. Hep bomba ve fişekler patlıyor. Biz kaçtık. Bot battı. Kalabalıktık. Buraya gelebilmek için bin euro para verdik” dedi.
(İHA)