BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
HABER /  GÜNCEL

Mükerrer ne demek-birden fazla oy verme durumu

Mükerrer ne demek, mükerrer imza ne demek soruları dünkü CHP kurultayı sonrası merak konusu oldu. Muharrem İnce'ye mükerrer oy kullanılması acaba mükerrer ne demek, mükerrer nasıl oluyor sorularını akıllara getirdi. TDK'ya göre mükerrer demek tekrar eden demektir. Mükerrer; Tekrar olunmuş, bir daha olmuş, biribiri üstüne iki veya fazla vuku bulmuş, (musiki) İki defa çalınıp okunan mısrt, hane, söz veya saz parçası gibi anlamlara gelmektedir. Mükerrer oy, birden fazla oy verme durumudur.

Abone ol

Mükerrer denek, mükerrer oy ne demek, Muharrem İnce'ye kimler Mükerrer oy kullandı soruları dünkü CHP kurultayı sonrası merak konusu oldu. TDK'ya göre Mükerrer demek tekrar eden demek. Mükerrer; Tekrar olunmuş, bir daha olmuş, biribiri üstüne iki veya fazla vuku bulmuş, (musiki) İki defa çalınıp okunan mısrt, hane, söz veya saz parçası gibi anlamlara gelmektedir. Mükerrer oy, birden fazla oy verme durumudur.

Mükerrer oy ne demek sorusu en çok merak edilen soruların başında geldi. Muharrem İnce ile ilgili mükerrer oy iddiası ortaya atıldı. Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda, genel başkan adayı olmak isteyenler Divan Başkanlığına delege imzalarını sundu. Bu kapsamda, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yeterli imzayı toplayarak genel başkanlığa aday olduğu belirtildi. Peki mükkerer oy ne demek? Mükerrer; Tekrar olunmuş, bir daha olmuş, biribiri üstüne iki veya fazla vuku bulmuş, (musiki) İki defa çalınıp okunan mısrt, hane, söz veya saz parçası gibi anlamlara gelmektedir. "49 mükerrrer imza tespit edildi" iddiası doğrulanırsa İnce seçimde yarışamayabilir. Mükerrer imzaları saptayan Divan Kurulu, bu arada İnce'nin adaylık konuşması yapmasına da izin vermişti. İmzaları yeniden kontrol eden Divan Kurulu'nun son kararı bekleniyor.

MÜKERRER OY NE DEMEK: Mükerrer; Tekrar olunmuş, bir daha olmuş, biribiri üstüne iki veya fazla vuku bulmuş, (musiki) İki defa çalınıp okunan mısrt, hane, söz veya saz parçası gibi anlamlara gelmektedir.

Mükerrer oy da tekrarlanmış oy demektir. Yani ikinci veya üçüncü kez tekrarlanan oy iptal olur.

Konuşmasını bitiren Muharrem İnce'nin adaylığında mükerrer imzalar