BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Muhtemel rakipler belli oldu

2006 Dünya Kupası finallerine katılmak için baraj maçı oynayacak olan Türkiye, play-off’ta ki rakipleri belli oldu. İşte A Milliler'in rakipleri ve ayrıntılar;

Abone ol 2006 Dünya Kupası finallerine katılmak için baraj maçı oynayacak olan Türkiye, play-off’ta Norveç, İsviçre ya da Slovakya ile eşleşecek. Ay-yıldızlılar ilk maçı 12 Kasım’da, ikinci maçı ise 16 Kasım’da oynayacak.

FIFA Dünya Sıralaması’nda 4. sırada yer alan Çek Cumhuriyeti, 8. olan İspanya ve 12. sırada yer alan Türkiye kura çekimine 1. torbadan katılacak. Sıralamada 37. olan Norveç, 38. sıradaki İsviçre ve 45. Slovakya ise 2. torbada yer alacak. Play-off maçlarının kura çekimi 14 Ekim Cuma günü İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak.

Avrupa elemelerinde grup maçlarının tamamlanmasıyla, 2006 Dünya Kupası finallerine doğrudan katılmaya hak kazanan 10 takım belli oldu.

Hollanda, Ukrayna, Portekiz, Fransa, İtalya, İngiltere, Sırbistan-Karadağ ve Hırvatistan grup lider olarak, Polonya ile İsveç ise en iyi ikinciler kontenjanından finallere katılma vizesini aldı. Ev sahibi Almanya ile birlikte şu ana kadar Avrupa kıtasından 2006 Dünya Kupası’na katılma hakkını elde eden takım sayısı 11 oldu.

Çek Cumhuriyeti, İspanya, Türkiye, Norveç, İsviçre ve Slovakya’nın mücadele edeceği play-off maçlar sonrası, 3 takım daha finallere katılma şansını yakalayacak ve Avrupa’nın takım sayısı 14’e yükselecek.

FİNALLERİ GARANTİLEYEN DİĞER TAKIMLAR
Afrika Kıtası: Angola, Fildişi Sahilleri, Togo, Gana, Tunus.

Asya Kıtası: Japonya, İran, Güney Kore, Suudi Arabistan.
Güney Amerika: Arjantin, Brezilya, Ekvator, Paraguay.
Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler: ABD, Meksika, Kosta Rika.