BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  DÜNYA

Muhammed Ali'nin cenazesinde 'tiksindiren' olay!

Efsane boksör Muhammed Ali'nin cenazesi öncesinde yaşanan olay herkesi şoke etti.

Abone ol

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin bu akşamki cenaze töreni için ücretsiz olarak dağıtılan biletlerin bazı fırsatçılar tarafından karaborsada satılması tepkilere neden oldu. Muhammed Ali'nin naaşını taşıyan cenaze konvoyu ise memleketi Louisville'de sevgi seliyle uğurlanıyor.

İngiliz The Independent gazetesininhaberine göre; dünden önceki akşam Kentucky Louisville'deki İslami tören için 14 bin ücretsiz bilet basıldı. Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı KFC Yum Center'da tören için ise 15 bin bilet ayarlandı.

BİLETLER YARIM SAATTE BİTTİ

Biletler dağıtıma çıkar çıkmaz yarım saat içinde tükendi. Efsane boksörün hayranları bilet almak için geceden kuyruğa girdi. Çok geçmeden karaborsacıların da devreye girdiği aktarıldı.

BOB GUNNEL: TİKSİNİYORUM

Aile adına açıklama yapan Bob Gunnell, "Kişisel olarak Muhammed Ali'nin cenaze töreninden kâr elde etmeye çalışanlardan tiksiniyorum ve bu durum karşısında şaşkınım" dedi. New York Daily News'ün haberine göre; Craiglist dâhil bazı internet sitelerinden satılan biletler için 100 dolar isteniyor.

74 yaşında hayatını kaybeden ve dün cenaze namazı kılınan Muhammed Ali'nin naaşı, Louisville caddelerinde belirlenen güzergahta taşındıktan sonra Cave Hill Mezarlığı'na defnedilecek. Muhammed Ali için TSİ 21.00'da da "KFC Yum! Center"da bir uğurlama töreni düzenlenecek.

TOPRAĞA VERİLDİ

Efsane boksör Muhammed Ali'nin naaşı, Louisville caddelerinde düzenlenen kortejin ardından Cave Hill mezarlığında toprağa verildi. 

Muhammed Ali'nin naaşı doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehri sokaklarında aralarında çocukluğunun geçtiği Grand Sokağı'ndaki evi, boksu öğrendiği spor salonu ve adına kurulan müze ile ismini taşıyan caddenin de aralarında bulunduğu güzergah üzerinden Cave Hill mezarlığına getirildi.

Çok sayıda hayranının önünde toplandığı mezarlığın girişinin gül yapraklarıyla süslendiği görüldü.

Kortej, ünlü boksörün hayranlarının "Ali, Ali" sesleri, tezahürat ve gözyaşları arasında mezarlığa girdi. Cenaze burada Muhammed Ali'nin sadece ailesi ve yakınlarının katıldığı törenle toprağa verildi.

Naaşın cenaze evinden alınarak araca konması sırasında tabutu, ünlü sporcular Mike Tyson, Lennox Lewis ile aktör Will Smith ve Muhammed Ali'nin yakınları kaldırmıştı.

Muhammed Ali için son tören "KFC Yum! Center"da yapılacak. Bu törene diğer dinlerden temsilciler ile farklı toplum kesimlerinden Muhammed Ali'nin yaklaşık 15 bin seveninin katılması bekleniyor.

Buradaki törende eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın yanı sıra oyuncu Will Smith, komedyen Billy Crystal ve spor sunucusu Bryant Gumbel'ın da konuşma yapacağı duyuruldu.

Muhammed Ali'nin tabutunu taşıyan cenaze konvoyu, efsanevi boksörün çocukluğunun geçtiği Louisville kenti caddelerinde ilerlerken, büyük bir sevgi seli vardı.



Muhammed Ali'nin cenaze namazının kılındığı dünkü törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı.