BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.405,65
HABER /  DÜNYA

Muhalefeti topa tuttu

Bursa’nın Gemlik ilçesine inşa edilecek Büyük Kumla Barajı’nın temeli törenle atıldı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mecli...

Abone ol

Bursa’nın Gemlik ilçesine inşa edilecek Büyük Kumla Barajı’nın temeli törenle atıldı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, meclis çalışmalarının sabaha kadar sürdüğünü, muhalefet partilerinin hükümeti engellediğini belirtti.
Gemlik’te İskele Meydanı’ndaki temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
15 milyar 250 milyon metreküp su tutacak baraj ile Gemlik Körfezi’ndeki yerleşim birimlerinin yıllık 19 milyon metreküp içme, kullanma ve sanayi suyunun karşılanması hedefleniyor. Gemlik Büyük Kumla Barajı’nın ödeneği ise 4 milyar 400 milyon TL olarak açıklandı.

“50 YILDA YAPILANLARDAN DAHA FAZLASINI 3 YILDA YAPACAĞIZ”
Temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Benim Bursa’ya karşı ayrı bir gönül bağım var. Yeşil Bursa’yı çok seviyorum. Elimizden geldiği kadar Bursa’ya hizmet etmek için gayret ediyoruz ve devam edeceğiz. Mart ayında Bursa’ya gelmiştim ve gelirken 47 adet müjde vermiştim. Yarım katrilyonluk yatırımlar vardı. Geçen yıl sonuna kadar 1 buçuk katrilyonluk yatırım yaptık. Bursa’mıza en çok yatırım yapan bakanlığın mensubu olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bursa sadece sanayi değil, tarım, turizm şehri. Bursa’mızda ne kadar baraj, gölet varsa tamamını bitireceğiz. 50 yılda yapılanlardan daha fazlasını 3 yılda yapacağız. 39 adet baraj, gölet ve sulama merkezi yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Başbakanımızın Bursa’ya karşı ayrı bir sevgisi var. Sayın Başbakanımızın son 10 yılda Türkiye’de yaptığı destanları anlatmaya gerek yok. IMF’ye borcumuzu ödedik, dünyada kriz yokken Türkiye’de vardı. Türkiye’de 230 katrilyonu ödedik. Merkez Bankası’nın kasasında 139 milyar dolar döviz var. Bu hayal bile edilemezdi” dedi.
Bursa’da çok sayıda baraj açtıklarını ifade eden Eroğlu, “Uludağ’da muhteşem bir dönüşüm projesi hazırlıyoruz. 2013-2014 yılları Bursa için ağaçlandırma yılı da olacak. Başbakanımız, ‘Bursa için ne gerekiyorsa yapın’ dedi” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET HÜKÜMETE ADIM ATTIRMAMAK İÇİN ENGELLEME YAPIYOR”
Büyük Kumla Barajı’nın Gemlik’in 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir proje olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise, “Son yıllarda 1 buçuk katrilyonluk yatırımların hangi ilçemizde, bölgemizde olduğunu takip etmek mümkün. Bursa’ya hükümetlerimiz döneminde 7 katrilyondan fazla yatırım yapıldı. Bursa hükümetlerimiz döneminde eğitimden, sağlıktan en çok yatırım alan şehirlerimizin başında geliyor. Bursa’nın aldığı yatırımlar Bursa’ya yakışacak seviyede. Bu projenin 2016 yılında bitirilmesi planlanıyor” dedi.
Meclis çalışmalarının sabaha kadar sürdüğünü ifade eden Arınç, “CHP, MHP ve BDP parlamentoda görüşülen konuları uzatmak için her defasında yeterli karar sayısı ve yoklama yapıyor. Engellemek istedikleri şey doğru bir şey midir? Hükümete adım attırmamak ve sinir bozmak için sabahlara kadar engelleme üstüne engelleme yapıyorlar. Buna rağmen parlamento yapılıyor. Ben böyle bir hükümetin üyesiyim” diye konuştu.
(İHA)