BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Muhafazakar erkekler bu yazıya çok kızacak!

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan muhafazakar kesimin "şallı kızlar" eleştirisine ters köşe yaptı. Şallı Erkekler yazısıyla muhafazakar kesimin erkeklerine sert eleştiri yapıyor.

Abone ol

HATİCE KÜBRA
TWİT-ÜL HAVADİS-  Son dönemde başörtülü kızların şal örtmeleri özellikle muhafazakar camiada oldukça sıkça eleştiri konusu oluyordu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan olaya farklı bir pencereden bakarak muhafazakar kesimin erkeklerini sert bir dille eleştirdi. Kılıçarslan'ın yazısı Twitter'da da oldukça ses getirdi.

İsmail Kılıçarslan, "'Şallı kızlar' ya da kısaca 'şallılar'. Hani şu pahalı markalardan giyinen, giyimi kuşamı fazlaca'İslami' bulunmayan, makyaj yapan, 'slm cnm nbr' falan diye yazışan, hatta işi ileri götürüp 'olm manyak bi şarkı dinledim' benzeri cümleler kuran 'prototip'ten bahsediyorum. Jipe binip bilmem hangi marka çantasıyla dolaşanlardan yani." diyerek başlıyor yazısına. 

ALLAH BU DİNİ SANA DEĞİL ŞALLILARA İNDİRMİŞ!

Ardından muhafazakar camianın erkelerine sesleniyor:

"Sen 400 dolarlık ayakkabı alabilir, saçını 150 liraya kestirebilir, jipe binebilir, erkek arkadaşlarınla deniz kenarı tatiline çıkabilir, 'bağzı kızlar çok güzel' geyiğine takılabilirsin. Senin 'Müslüman olduğunu anlayabileceğimiz' belirgin bir vasfın yok ki. 'Asıl meselenin tam da bu olduğunu' kavrayabilecek bir zihne de sahip olmadığın için hayat sana güzel. 'Kurban olduğum koca Rabbim' bu dini sana değil, seni temsilen şallılara indirmiş ne de olsa. Sen dilediğin gibi sekülerleşebilir, istediğin herzeyi yiyebilirsin.

'Şallı' diye dalga geçtiğin grup tam olarak 'sen böylesin' diye böyle. Anlıyorsun değil mi hacım? Deformasyon cinsiyet ayrımı gözetmiyor."

KAŞLARINI ALDIRMAYAN KIZLARI GÜZEL OLARAK TANIMLAMIYORSUN!

Kılıçarslan muhafazakar erkekleri güzellik anlayışlarıyla vurmayı da ihmal etmiyor:

Hah. Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. Modern dünyanın sana yutturduğu güzellik kriterlerine inanıyorsun sen hacım. Kaşlarını aldırmayan, üzerine giydiği elbiseyi 'uyumlu bir kombin' haline getirmeyen kızları güzel olarak tanımlamıyorsun. 'İkimiz de çalışırsak elbirliği ile kalkınır gideriz' yalanına inandırıyorsun kendini. Sonra da gevrek gevrek sırıtarak 'şallı kızlar' geyiği yapıyorsun. 

TWİTTER'DA ŞALLI ERKEKLERE TEPKİ! 

Sultan Betül ‏@kaffkaa
ŞALLI ERKEKLER, ERKEKLERİMİZ.

M4gnum Klorür |||| ‏@aclnbnmuhendsm
Iste hep söyledigim şallı sevgilisiyle boy boy fotografi olup,şallı elestirisi yapan samimiyetsiz abilere.
 
Bilal Peker ‏@pekerbilal
Cuma'daki şallı erkekler FAV
 
HAKKI BULUT ‏@tubizadevi
ne lüks arabam var ne pahalı çantam :( bi kere bile "olum manyak bi şarkı dinledim" demedim.şallı deyil eziğim ben resmen :(((((
 
Burak Baysan ‏@kanunmaddesi
Abi şimdi senin yüzünden "şallı kızlar eqlesin" yazamayacagiz :(( en ufak şeyde senin yazını gözümüze sokacaklar. Off yaa

küçükHanımınÖyküsü ‏@MutlakMatite
Şunu her zaman söylerim,kimse kimseyi eleştiremez hele ki akşama kadar mekanda nargile içip namaz niyaz olmayan adam şallı kızı asla!
 
AhmetCihat ‏@acihatk
Sevgili @kilicarslan_is ağabey yarın, klavye mücahitlerini eleştiren şallı, makyajlı, lüks düşkünü kızlara öğütler verme derdinde olmalı:)
 
İrem Baysal ‏@irembaysall
SA zaten tesettürlüler yeteri kadar ötekileştirilirken, bir de siz ŞALLI diye ötekileştirmeseniz sevgili klavye mücahidi abilerim?
  

 twitter.com/Htckubra 

Facebook Hatice Kübra