BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL

Muğla'da 17 asker hastanelik oldu

MARMARİS'te 17 asker bulantı ve kusma şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Ayakta tedavi edilen askerlerle birlikte hastaneye kaldırılan toplam asker sayısı 104 oldu. Marmaris Kaymakamı olaya ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde 17 asker daha bulantı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Askerler  ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. Dört gün içinde toplam 104 askerin rahatsızlanmasıyla ilgili inceleme sürerken, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, yemekten zehirlenme olmadığını düşündüklerini belirtip, rahatsızlananlar arasında çarşı izninden dönenlerin de bulunduğunu söyledi.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda kusma, bulantı, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetiyle 27 Haziran'da 7, 28 Haziran'da 70, dün de 10 olmak üzere toplam 87 asker, üssün içindeki Marmaris Devlet Hastanesi Nedip Cengiz Eker Ek Hizmet Binası'na kaldırıldı. Bu askerlerden 84'ü ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken 3 asker ise gözlem altına alındı. Bu 3 askerin tedavileri sürerken, 17 asker daha benzer şikayetlerle başvurduğu hastanede, ayakta tedavileri yapılıp, taburcu edildi. Askerlerin neden rahatsızlandıklarının tespiti için birlikteki su ve yemeklerden numune, askerlerden de kan örnekleri alındı.

KAYMAKAM: YEMEKTEN ZEHİRLENME DEĞİL

Askerlerin rahatsızlanmasıyla ilgili  açıklama yapan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel şunları söyledi:

"Gerekli numuneler alınarak laboratuvara gönderildi. Sonucu bekliyoruz. Tek sevindirici durum hayati tehlikenin olmayışı. Üs komutanlarıyla yaptığım görüşmede yemekten bir zehirlenme olayı olmadığını düşünüyoruz. Çünkü herhangi bir yemekten zehirlenme olsa, yemeği yiyenler aynı anda fenalaşırdı. Hastanede tedavi altına alınan askerler 3- 4 gün içinde aralıklarla başvuranlardan oluşuyor. Bunların içinde çarşı iznine gidip dönenler de var. Bu nedenle inceleme devam ediyor. Şu anda hastanede 3 askerimiz ters bir durum olmasın diye kontrol altında tutuluyor. Onların da hayati tehlikesi bulunmuyor."