BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  GÜNCEL

Beratcan'ın babası eşi hakkında verilen beraat kararının bozulmasını istedi

Kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün babası Ergün Karakütük, oğlunun öldürüldüğü davadan beraat eden eşi Türkan Karakütük'ün cezalandırılması için İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

Abone ol

Kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün babası Ergün Karakütük, oğlunun öldürüldüğü davadan beraat eden eşi Türkan Karakütük'ün cezalandırılması için İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkemenin aynı kararda, "Yakın akrabayı kasten öldürmeye azmettirme" suçundan yargılanan eşi Türkan Karakütük hakkında beraat kararı verdiğini hatırlatan Ergün Karakütük, eşi hakkında verilen bu kararın usul ve yasaya aykırı olduğunu savundu. İstinaf Mahkemesi'ne gönderilen dilekçede, eşi Türkan Karakütük hakkında verilen beraat kararının bu mahkemece kaldırılmasını isteyen Ergün Karakütük, eşinin lehine değil, aleyhine deliller bulunmasına rağmen hakkında beraat kararı kurulduğunu, bunun da hukuka aykırı olduğunu savundu. Hakkında mahkumiyet kararı verilen diğer sanık Ersin Kaşıkçı'nın yargılamanın tüm aşamalarında beraat eden eşi Türkan Karakütük'ü azmettiren suç ortağı olarak nitelendirdiğini hatırlatan Ergün Karakütük, eşi Türkan Karakütük'ün Ersin Kaşıkçı'yı öz oğlu Beratcan Karakütük'ü öldürmeye azmettirdiğini, iki sanığın eylem birliği içinde hareket ettiklerini, oğlunun annesinin talimatı ile eczanenin önüne giderek kendisini öldüren Ersin Kaşıkçı'nın minibüsüne bindiğini savundu. Ergün Karakütük dilekçesinde, oğlunun minibüse bindiği gün saatlerce iletişim halinde olan sanıkların, olaydan sonra iletişimi kestiğini hatırlatarak, "Sanıklar olay gününden sonra neden bir daha görüşmemiştir. Oğlunu canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldüren Ersin Kaşıkçı olayı anlatırken Türkan Karakütük mahkemeden saygısından mı tek damla gözyaşı dökmemiş, Ersin Kaşıkçı'ya tek bir serzenişte dahi bulunmamıştır" dedi.

Ergün Karakütük dilekçesinde, oğlunun ölümüne ilişkin suçun eşi Türkan Karakütük tarafından işlendiğini, buna rağmen eşi hakkında beraat kararı verildiğini savunarak,  "Mahkemece delillerin takdirinde sanık lehine yanılgıya düşülerek beraat hükmü kurulmuştur. Sanığın suçunun sübutuna yeter nitelikte olduğu halde bu delillerin takdirinde hata yapılmıştır. Bu nedenle sanık hakkında mahkumiyet kararı yerine beraat kararı verilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Usul, yasa ve hukuka aykırı olan İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının sanık Türkan Karakütük hakkında kaldırılarak, sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" denildi.

ANNESİ BERAAT ETMİŞTİ

10 yaşındaki Beratcan Karakütük 8 Mart 2016 tarihinde kaybolmuş, 23 Mart 2016 tarihinde cesedi Tuzla'da ormanlık alanda bulunmuştu. Cesedin bulunması ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Beratcan Karakütük'ün annesi Türkan Karakütük ve Türkan Karakütük ile yasak ilişki yaşayan servis şoförü Ersin Kaşıkçı gözaltına alınmış, Ersin Kaşıkçı tutuklanırken anne Türkan Karakütük serbest bırakılmıştı. Ersin Kaşıkçı, Türkan Kaşıkçı'nın yasak ilişkiyi öğrenen oğlunun öldürülmesini istediğini, onun isteği üzerine Beratcan'ı servis aracına alarak Tuzla'ya ormanlık alana götürdüğünü, suda boğarak öldürdüğünü söyledi. Türkan Kaşıkçı azmettirme iddiasını reddetti. Yargılamayı yapan İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ersin Kaşıkçı'yı, "Çocuğun kasten öldürülmesi" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 6 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, Ersin Kaşıkçı'nın beyanları dışında dosya kapsamında başka delil bulunmadığını gerekçe göstererek, "Yakın akrabayı kasten öldürmeye azmettirme" suçundan yargılanan Türkan Karakütük hakkında beraat kararı vermişti.