BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  GÜNCEL

Muğla arenasında iğrenç vahşet!

İspanyollara özenip boğa güreştirmeye kalktık elimize yüzümüne bulaştıkdık! İşte arenayı kan gölüne döndüren vahşet;

Abone ol

İspanyol arenalarındaki vahşeti geride bırakan görüntüler Muğla'dan geldi. Arenada bir boğanın boynu kırıldı, diğer boğa arenanın ortasına dalıp yerle bir etti!

Muğla'nın Bayır beldesinde düzenlenen boğa güreşlerinde ‘Ağalık' için güreşen ‘Ersen Martin’ adlı boğanın arenada boynuzu kırıldı. Kanlar içinde kalan boğa arenadan çıkarıldı. Saha içine dalan, oldukça büyük öfkeli bir başka boğa ise, görevlilerden 34 yaşındaki Mustafa Korkmaz'ın üzerinden geçti. Boynu, kaburgaları ve kolu ezilen, omzu çıkan Korkmaz, hastaneye kaldırıldı. Öfkeli boğa, görevliler tarafından ip, sopa, tekme ve yumruklarla kıyasıya dövüldü, kan revan içinde kaldı.

Talat Bozkurt'un yetiştirdiği ‘Küçük Efe’ ile Arif Tekeli'nin yetiştirdiği ‘Ersen Martin’ adlı boğalar ağalık için arenaya çıktı. 40 derece sıcağın altındaki güreşlerde, 2 boğa da uzun süre pes etmedi. ‘Ersen Martin' adlı boğanın boynuzu aldığı darbelerle kırıldı. Kanlar içinde kalan boğa, kaçtı. Ağalık kategorisinde birinciliği ‘Küçük Efe' elde edince, sahibine 3 bin YTL para ödülü verildi. Talat Bozkurt, boğasının boynuzlarını öpüp kutladı.

Boğa bir kişinin üzerinden geçti
Güreşlerde, zaman zaman seyircilerin arasına dalan öfkeli boğalar tehlike yarattı. Sahibi tarafından durdurulamayan bir boğa, aniden etrafına saldırıp saha görevlilerinden birini sürükledi. Ardından Mustafa Korkmaz adlı görevlinin üzerinden geçen boğa dehşet saçtı. Boynu, kaburgaları ve kolu ezilen, omzu çıkan Mustafa Korkmaz, ambulansla Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kızgın boğa görevliler tarafından ip, sopa, tekme ve yumruklarla kıyasıya dövüldü. Öfkeli boğanın dövülerek kan revan içinde bırakılmasına bazı seyirciler ile turistler tepki gösterdi. Bayır Belediye Başkanı AKP'li Hamdi Algan, güreşleri düzenlemekteki amaçlarının beldeye ekonomik destek sağlamak olduğunu belirtti. 30 bin YTL para ödülü dağıtıldığını kaydeden Başkan Algan, “Sıcakların etkisiyle boğalar bazen kontrolden çıkabiliyor. Küçük bir kaza atlattık. Arkadaşımızın sağlık durumu iyi. Buradan elde edilecek gelirle okulumuza bilgisayar ve fen laboratuarı kuracağız” dedi.(dha)