BIST 9.961
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.433,80
HABER /  DÜNYA

Müge Anlı'nın o sözlerine tepki yağdı

Müge Anlı'nın programında sokaktaki kedi ve köpekler ile ilgili söyledikleri tartışma yarattı.

Abone ol

Kitabını unuttuğu için okula giden 7 yaşındaki Enes Kutu'ya ulaşamayan aile, Müge Anlı'dan yardım istemişti. Talihsiz aile dün gelen acı haberle sarsılmış, her yerde aranan küçük çocuğun cesedine ulaşılmıştı.

Programa ulaşan kişiler çocuğun köpeklerce kovalandığını iddia etmişti.

Mahalledeki bir kadın ise en son iki çocuğu köpeğin kovaladığını gördüğünü söylemişti. Müge Anlı bu durumu hatırlayınca “Sokakta köpekler olur mu? Hayvanseverlikle ilgisi yok bunun. Dünyanın hiçbir yerinde yok böyle bir durum” diye konuştu. Bazı hayvanseverleri kızdırdı.

İşte Müge Anlı'nın o açıklamaları:




BEN DE HAYVANLARI İSTEMEYENLERLE AYNI SOKAKTA OLMAYI İSTEMEM

Gazeteci Ömür Gedik:

Müge Hanım daha önce de birkaç kez bu tür sözler söylemişti. Kendisini onaylamam mümkün değil.
Sokak hayvanları Türkiye’de yüz yıllardır var ve büyük çoğunluğu şehir yaşamına, sokaklara uyum sağlamıştır. Bazı saldırıları örnek gösterip “hayvanlar sokakta bulunmasın” demek doğru değil. Saldırgan olanlara karşı elbette önlem alınır, belediyenin görevidir bu. Bu işin çözümü belediyenin hayvanları kısırlaştırıp aynı yere bırakmasıyla olabilir.
Anlı’nın sözü o hayvanların ölüm fermanı anlamına gelir. Ben de sokak hayvanlarıyla aynı sokakta bulunmak istemeyenlerle aynı sokakta bulunmak istemem.

Gazeteci Oben Budak:

Anlı ne güzel söylemiş, "Sokakta köpek olur mu?" Aynı zamanda da ne kadar cahilce tabi. Uzaylılar koymadı o köpekleri sokaklara, bakamadığı köpeğini sokağa bırakan bir zihniyetin ürünü hepsi. Sokaktaki her köpeğin başını okşayıp, onlarla daimi bir dostluk paylaşan bir birey olarak özgürce sokaklarda dolanmalarında bir sorun göremiyorum. Saldırı haberlerini hepimiz okuyoruz ama aynı sokaklarda ben hiç saldırıya uğramadığım için acaba köpeklere nasıl sataşıyorlar da onları sinirlendiriyorlar diye düşünüyorum aslına bakarsanız. Belediyeler kontrollü kısırlaştırma yoluna gitse bu kadar göze batmayacaklar aslında. İnsanların suçunu hayvanlardan çıkarmak olmaz. Hayvanlara yaşayacak alan bırakmadıysak şehir hayatında birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz.