BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.471,69
HABER /  GÜNCEL

Müdireyi otopark çetesi vurmuş

Atatürk Havalanı işletme müdürü Eda Özelmas'ı otopark çetesi vurmuş

Abone ol

Kadıköy'de, geçtiğimiz Haziran ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan TAV Ticari İşler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Grup Müdiresi'nin vurulması olayına karıştıkları iddia edilen 12 kişi polis tarafından yakalandı.

Yakalanan kişiler arasında bulunan şahıslardan birinin, Atatürk Havalimanı'nda otopark işlettiği, müdireyi de sözleşmeyi uzatmasına karşı çıktığı için vurdurttuğu öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Kadıköy Bostancı'da oturan 1 çocuk annesi Eda Özelmas, geçtiğimiz Haziran ayında, aynı semtteki anne ve babasını ziyaret etmek istedi. Yolda yürürken yanına yaklaşan 20 yaşlarındaki bir genç hiçbir şey söylemeden poşetten çıkardığı silahla Özelmas'a 5 el ateş etti. Kurşunlardan 4'ü, genç kadının bacaklarına isabet etti. Saldırgan daha sonra olay yerinden koşarak kaçtı.

Özelmas hastaneye kaldırılırken, saldırıda kullanılan 9 mm çapındaki Baretta marka silah, birkaç apartman ileride bulundu. Ancak silahta hiç parmak izi olmadığı saptandı. Biraz ilerde de, 100 metre arayla, saldırganın spor ayakkabıları bulundu. Olayın ardından harekete geçen polis soruşturma başlattı.

Soruşturmayı üstlenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Atatürk Havalimanı'nda otopark işlettiği belirlenen G.B. adlı şahsın ve Özelmas'ın telefon konuşmalarını takibe aldı. Bunun üzerine polis G.B. ve 11 arkadaşını gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıslar Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi. G.B. adlı şahsın, işlettiği otoparkın sözleşmesini uzatmak amacıyla TAV'a başvurduğu, ancak TAV'ın Ticari İşler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Grup Müdürü olan Eda Özelmas'ın sözleşmenin uzatılmasına karşı çıktığı öğrenildi. Saldırının bu nedenle gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Şahısların sorgularının sürdüğü, soruşturmanın tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılacakları öğrenildi.