BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.466,14
HABER /  DÜNYA

Baradieden teşekkür ziyareti

UAEK Başkanı El Baradei, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ziyaretinde bulundu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Muhammed El Baradei ile yaptığı görüşmede, El Baradei'nin, Erdoğan'a, İran'ın nükleer programı ile ilgili soruna diplomatik çözüm çabaları için teşekkür ettiği ve ''Çabalarınızı önemsiyoruz, lütfen devam edin'' dediği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan ve El Baradei, İran'ın nükleer programıyla ilgili soruna diplomatik çözüm bulunması gerektiği konusunda hemfikir kaldılar. El Baradei'nin, Erdoğan'a diplomatik çözüm çabaları için teşekkür ettiği ve ''Çabalarınızı önemsiyoruz. Lütfen devam edin'' dediği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın da El Baradei'ye, ''Elimizden gelen katkıyı yapmaya, İran'a telkinde bulunmaya devam edeceğiz'' dediği belirtildi. El Baradei ve Erdoğan'ın, Türkiye'nin nükleer enerji programıyla ilgili görüş alışverişinde bulundukları da ifade edildi.

-JUREK ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ-

Öte yandan, Erdoğan'ın Polonya Meclis Başkanı Marek Jurek ile görüşmesinde ise Türkiye'nin AB üyeliği gündeme geldi. Jurek Erdoğan'a, Polonya'nın Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirmek istediğini belirterek, ''AB üyeliğinizi destekliyoruz. Türkiye oyalanmamalı ve Türkiye'ye haksızlık yapılmamalı'' dedi.

Jurek ayrıca, karşılıklı yatırım ve ticaretin artırılması ve özel sektörlerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan da iki ülke ilişkilerini geliştirmek için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. ''Polonezköyü mutlaka görün'' diyen Erdoğan'a Jurek, ''Elbette görmeden gitmeyiz'' yanıtını verdi.