BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Molotofu bu nedenle atmışlar

İzmir'de Nevruz'dan bir gün önce düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalanan zanlıların planları deşifre oldu.

Abone ol

Zanlılarla birlikte 4 adet molotof kokteyli, havai fişekler ve bol miktarda örgüt dökümanı ele geçirildi. Zanlıların, özellikle Bornova ilçesinde sivil vatandaşlara ait ev ve işyerleri ile MHP’ye molotoflu ve bombalı saldırı düzenledikleri, böylece Türk-Kürt çatışması çıkarmayı planladıkları ortaya çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevruz’dan bir gün önce operasyon düzenledi. Şafak operasyonunda önceden belirlenen ev ve adreslere baskın yapan polis, 40 kişiyi gözaltına aldı. 

ŞEHİRLERARASI KORSAN GÖSTERİ

Gözaltına alınan zanlılardan E.D. ve F.Ş.’nin, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğu ve KCK’nın sözde Bornova gençlik yapılanmasını yönettikleri ileri sürüldü. Her iki zanlının da eylem yapmak üzere İzmir’e geldiği, Ballıkuyu semtinde içinde 6 yolcu bulunan belediye otobüsünün molotof atılarak yakılması, korsan gösteri gibi eylemlere karıştıktan sonra Antalya’ya döndüğü anlaşıldı.

SİVİLLERE AİT EV VE ARABALARA MOLOTOF

Gözaltına alınan zanlıların, Bornova ilçesinde Türk-Kürt çatışması çıkarmak için vatandaşlara ait ev, işyeri ve arabalara, MHP binasına ve PTT şubelerine molotof kokteyli ve ses bombası atılması eylemlerine katıldıkları belirlendi. Zanlılardan N.B., H.İ., F.İ. ve S.İ.’nin, terör örgütü KCK’nın sözde gençlik yapılanmasında ön plana çıkan isimler olduğu, bu kişilerin gözaltına alınmasıyla İzmir’deki Nevruz kutlamalarında herhangi bir olay yaşanmadığı belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan zanlılardan 25’i daha, sabah saatlerinde İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılardan daha önce adliyeye sevk edilen 12 kişiden 10'u, mahkemece tutuklanmıştı.