BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.417,37
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Beykent'te metrobüs farkı!

Birçok konut projesine ev sahipliği yapan Beykent cazibesini ve çekiciliğini arttırmaya devam ediyor.

Abone ol

Metrobüs hattının bölgeye gelmesiyle birlikte artan markalı konut projeleri, bölgenin hem yatırım hem de oturum için tercih edilebilir semtler arasına girmesini sağladı. Milliyet'in haberine göre, daha önceleri orta sınıfın tercih ettiği bölge, şimdilerde özellikle üst düzey çalışanların ilgi odağı oluyor.

Century 21 Atılım ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Duygu Kurt, Beykent'teki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti.

KONJONKTÜR: Beylikdüzü'nün gelişimiyle doğru orantılı olarak bölge de hareketlenmeye başladı. Özellikle metrobüs çalışmaları bölgeye olan talebin artmasını sağlıyor. Bu anlamda eskiden daha çok yatırımcıların ilgilisini çeken bölge şimdilerde oturum amaçlı da tercih ediliyor. Metrobüs çalışmalarının fiyat artışına sebep olduğu bölgede artan fiyatlar tüketiciyi korkutuyor olsa da emlak piyasasının durgun olduğundan söz edilemez. Bölgede öne çıkan cadde ve sokaklar arasında merkeze yakın olan Yavuz Sultan Selim, İstanbul, Osmanlı, ve Turgut Özal Caddesi yer alıyor.

YENİ YATIRIMLAR:Bölgede ki inşaat firmalarından Gül İnşaat, Beyazlar İnşaat, Hemera İnşaat gibi firmaların ciddi yatırımları var. Onun haricinde Avalon projesinin ve Bahçeşehir üniversitesinin bölgede kampüs açacak olmaları önemli yatırımlardan arasında yerini alıyor.

KİRALARDA DURUM: Bölgede kiralar çok yüksek olmasa da son dönemde başlayan metrobüs hareketliliği yeni yatırımlarda kiraların artmasına sebep oldu. Bölgeyi tercih edenler arasında daha çok iş adamları, üst düzey yöneticiler sayılabilir. Bunun yanı sıra hemşireler, doktorlar ve mimarların dışında bölgede yaşayan üniversite öğrencilerinden söz edilebilir. Kiralar ise 2+1 daireler için ortalama 600 ile 1.000 lira arasında değişiyor.

SATILIKLARDA DURUM: Satılıklarda yeni projelerin gelmesiyle birlikte bir hareketlilikten bahsedilebilir. Bölgeden satılık ev alanlar arasında özellikle üst düzey yöneticiler ve iş adamları yer alıyor. Satılıklarda fiyatlar 2+1 daireler için ortalama olarak 130 bin ile 300 bin arasında yer alıyor.

ALICI PROFİLİ: Bölgede markalı konut yatırımlarının artması ve metrobüsün bölge gelişimine katkı sağlaması sebebiyle alıcı profilinde değişiklikten söz edilebilir. Eskiden daha çok orta sınıf açısından talep gören bölge, şimdilerde üst düzey yönetici ve iş adamları tarafından ilgi odağı oluyor.

TİCARİ GAYRİMENKUL: Bölgedeofis ve işyerlerine yatırım yapanlarşehre oranla daha kısa vadede geri dönüş alabiliyorlar.Özellikleyeni projelerden yatırım yapanlar kira getirisi olarak şehir içinde ki gibi getiriler alamıyorlar fakat hemen hemen her sene yüzde 100'e yakın değer artışı elde edebiliyorlar. Ayrıca işyeri kiralarında bölgenin gelişimine bağlı olan bir artıştan söz etmek mümkün.

PRİM FIRSATLARI: Gelişmekte olan diğer bölgeler gibi Beykent de ciddi anlamda prim potansiyeli taşıyor. Önümüzdeki iki sene içerisinde prim kazandıracağından söz edilebilir. Daire ve ofislere yatırım yapanlar ise kısa vadede geri dönüş alabiliyorlar.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konutlar

Beykent'te üç yatırım alternatifini inceledik. Eski bir konut mu ya da sıfır bir daireye sahip olmak mı daha avantajlı? Veya markalı bir konuta yatırım yapmak mı daha kârlı? Duygu Kurt değerlendirdi

ESKİ KONUT

Eski binadan daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Eski bir daireyi satmakta zorluklar çekilebilir, içine ciddi masraflar yapmanız gerekebilir.

Alıcı ne kadara alabilir?

Eski binalarda 2+1 daireler 130 bin-150 bin, 3+1 daireler 160 bin-240 bin lira arasında.

Kira getirisi ne olur?

2+1 daireler 600-650, 3+1 daireler 750-850 lira arasında kiraya verilebilir.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Yapının sağlamlığı, izolasyonlu oluşu, masraf istememesi ve en önemlisi imar durumundan dolayı alçak katlı olması avantajlarıdır.

Alıcı ne kadara alabilir?

Yeni binalarda 2+1 daireler 240 bin-300 bin, 3+1 daireler 250 bin-450 bin lira arasında alınabilir.

Kira getirisi ne olur?

2+1 daireler 800-1.100, 3+1 daireler 1.250-1.700 lira kira getirisi olur.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Güvenilir oluşu ve göze hitap etmeyi iyi biliyor olmaları. Dezavantajları ise fiyatlarının yüksekliği olabilir.

ALICI NE KADARA ALABİLİR?l

2+1 daireler 300 bin-390 bin, 3+1 daireler 400 bin-600 bin lira arasında alınabilir.

KİRA GETİRİSİ NE OLUR?

2+1 daireler 1.000-1.300, 3+1 daireler 1.500-2.000 lira arasında kira getirisi olur.

ÜÇ YATIRIMDAN HANGİSİ DAHA KÂRLI?

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa bunlardan hangisini almak daha karlı olur?

Yatırım amaçlı daire alınacaksa yeni inşaatı başlamış ya da bitmeye yakın olan markalı konutlardan alınmalıdır çünkü fiyatlar daha uygun olacaktır, oturum başladığı anda iyi bir fiyata satılabilir veya kiraya verilebilir. Aynı mantıkla oturmak içinde bitmeye yakın olan projelerden alınması durumunda hem uygun fiyata alınmış olunacak hem de eviniz değer kazanacaktır.