BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Molla’nın idamı onandı

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi tarafından idam cezası verilen Cemaati İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın cezasının infazı Te...

Abone ol

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi tarafından idam cezası verilen Cemaati İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın cezasının infazı Temyiz Mahkemesi tarafından onandı.
Abdülkadir Molla’nın avukatlarının kararın yeniden gözden geçirilmesi için Temyiz Mahkemesine yaptıkları itiraz reddedildi ve idam kararı onaylandı. 1971 yılında Bangladeş’in bağımsızlık mücadelesinde Pakistan’a yardım ederek 3 milyon Bangladeş askerinin ölümünden sorumlu tutulan Molla’nın infaz günü hakkında bir açıklama yapılmadı. Molla’nın 2 hafta içinde mahkemeye af talebinde bulunma hakkı var.
Alınacak bu kararın ülkede gerilimi artıracağı yönünde tüm dünyadan uyarılar yapılırken Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı duyuruda duruma dikkat çekmişti. Molla hakkında verilen idam kararının uygulanacak olması ihtimalinden kaygı duyulduğu ifade edilen duyuruda, “Bu cezanın infazının Bangladeş’te gerginliğin tırmanmasına yol açacağından endişe etmekteyiz. Türkiye, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağı ve toplumsal uzlaşının bu yolla sağlanamayacağı inancına sahiptir. Bangladeş’de tüm taraflarca sağduyuyla hareket edilmesini, gerginliğin giderilmesine ve toplumsal uzlaşının sağlanmasına yönelik akılcı adımlar atılmasını ve bu suretle, zor günlerin geride bırakılmasını samimiyetle temenni etmekteyiz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, dost ve kardeş Bangladeş’in her alanda yanında durmaya devam edecektir” denildi.
(İHA)