BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  DÜNYA

Molla Ömer öldü mü? Taliban açıkladı!

Taliban, Molla Ömer'in hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtirken, ölüm tarihi belirtilmedi.

Abone ol

Taliban, liderleri Molla Ömer'in hayatını kaybettiğini doğruladı. Afgan yetkililer dün yaptıkları açıklamada Molla Ömer'in iki sene önce öldüğünü açıklamıştı.

Taliban'dan yayınlanan açıklamada, Molla Ömer'in hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtilirken, Taliban liderinin ölüm tarihi belirtilmedi.

Hükümet ve istihbarat kaynaklarına göre, Taliban lideri iki ila üç yıl önce hayatını kaybetti. Molla Ömer'in öldüğüne dair daha önce çok sayıda haber yayınlanmış, ancak tümü asılsız çıkmıştı. Ne var ki bu, Afganistan hükümetinden üst düzey yetkililer tarafından doğrulanan ilk haber olma özelliği taşıyordu.

Molla Ömer, ABD'nin başına 10 milyon dolarlık ödül koyması nedeniyle uzun süredir saklanıyordu.

'Taliban'ın yeni lideri Molla Aktar Mansur'

TALİBAN'IN YENİ LİDERİ KİM OLDU?

Taliban’ın lideri Molla Ömer’in hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından, yeni liderin kim olacağı da tartışılmaya başlandı. Molla Ömer’in yerine Molla Aktar Mansur’un geldiği öne sürüldü.

‘Yeni lideri’  Taliban liderliğine yakın bir ismin BBC ’ye açıkladığı belirtilirken, lider kadrosundaki isimlerden bir kısmının Molla Aktar Mansur’a karşı çıktığı ve militanlar arasında fikir ayrılıkları yaşandığı iddialar arasında.