BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  GÜNCEL

'MİT’in hazırladığı listeyi ele geçirdik'

Twitter jurnalcisi Fuatavni’ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit’in ifadesine ulaştı.

Abone ol

Habertürk FETÖ/ PDY’ci darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Twitter jurnalcisi Fuatavni’ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit’in ifadesine ulaştı.

1997 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’ni kazandığını ve FETÖ ile üniversitede tanıştığını anlatan Koçyiğit, 2003 yılında Polis Akademisi’nde yüksek lisansa başladığını, 2009’da ise 3 yıllığına ABD’ye gittiğini söyledi.

ABD’de ‘Yasin’ isimli örgüt mensubuyla ara ara görüştüğünü anlatan Koçyiğit, bu kişinin Türkiye’ye döneceği zaman “Seni benim selamımla birisi arayacak” dediğini aktardı. Türkiye’ye döndükten sonra 2004’te Başbakanlık Veri Uzmanlığı’nda işe başladığını ifade eden Koçyiğit, ‘Yasin’in selamı ile arayan ‘Selman’ isimli örgüt mensubunun kendisine ‘Teknik ve bilgi işlemdeki mühendislerin işlerini takip etme’ görevini verdiğini belirtti. Koçyiğit ifadesinde şunları söyledi...