BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  DÜNYA

Mısır'ın Refah kararı Filistin'i kızdırdı

Filistinliler, Mısır'ın Refah sınır kapısını haftada 3 gün açmasına tepki gösteriyor.

Abone ol
Filistinliler, Mısır'ın Refah sınır kapısını haftada sadece 3 gün açmasına tepki gösteriyor.

Gazze'deki Filistin İnsan Hakları Merkezi'nin Başkanı Raci es-Surani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Refah sınır kapısının haftanın 3 günü açılması kararını kınadığını belirterek, toplumun farklı kesimlerinin karara tepkili olduğunu kaydetti.
 
Refah sınır kapısının kapatılmasının Gazze halkının çektiği sıkıntıları bir kat daha artırdığını ifade eden Surani, ''Karar derhal kaldırılmalıdır'' dedi.
 
Gazze halkının, Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanı olduğu bir dönemde bu tarz kararların alınmasını beklemediğine işaret eden Surani, Taba sınır kapısının İsraillilere açık olduğunu ve bayram süresince Sina'ya binlerce İsraillinin girdiğini söyledi.
 
Surani ayrıca, İsraillilere sağlanan kolaylığın Filistinlilere de tanınması gerektiğini vurguladı.
 
Filistin Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudri de sınır kapısının haftanın 3 günü açılmasının Filistinlilerin giriş ve çıkışı için yeterli olmadığını ifade ederek, Mısır'dan, Sina'daki saldırı öncesinde olduğu gibi Refah sınır kapısını açık tutmasını istedi.
 
İsrail, Gazze'ye 6 yıldır ambargo uyguluyor ve Kerem Ebu Salim sınır kapısı hariç ticari geçiş noktalarını kapalı tutuyor. Mısır, Sina'da kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen ve 16 Mısır askerinin öldüğü saldırı sonrası sınır kapısını kapatmıştı.
 
Gazze'deki Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Mısır makamlarının Refah sınır kapısını haftanın sadece 3 günü açık tutma kararını tebliğ ettiği ifade edilmişti.