BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  DÜNYA

Mısır'ın ateşi Sudan'a da sıçradı!

Önce Tunus ardından Mısır şimdi de Sudan... Arap toprakları birbiri ardına kaos ve kargaşaya sürükleniyor.

Abone ol

Önce Tunus ardından Mısır şimdi de Sudan... Arap toprakları birbiri ardına kaos ve kargaşaya sürükleniyor.

Mısır'da yönetime karşı çıkan protestolardan etkilenen Sudan'da Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in istifasını isteyenler bugün sokaklardaydı. Göstericilerden biri olan üniversite öğrencisi ise polisin sert müdahalesi sonucu öldü.

Reuters'a açıklama yapan üç eylemci, polisin müdahalesinde yaralanan Omdurman Ahaliye Üniversitesi'nden Muhammed Abdulrahman adlı öğrencinin dün gece kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini ve toprağa verildiğini söyledi. Üniversitenin süresiz olarak kapatıldığı bildirildi.

ÖLÜM DOĞRULANDI

Sudan Halk Kurtuluş Hareketi'nden üst düzey bir yetkili de sağlık yetkililerinin, öğrencinin öldüğünü doğruladığını söyledi.

16 binden fazla üyesi olan ve Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in istifasını isteyen "Değişim İçin Gençlik Hareketi" adına sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açılan hesapta da eylemcilerin, "Sen bizim şehidimizsin Muhammed Abdulrahman" yazdığı dikkati çekti.

Bu arada görgü tanıkları, yönetime karşı büyük protestolara sahne olan komşu Mısır'daki olayların etkisiyle düzenlenen gösterilerin ardından Hartum ve diğer kentlerdeki üniversitelerin polis ve güvenlik güçleri tarafından sarıldığını belirtti.