BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.398,07
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğan TRT'yi böyle kutladı!

Başbakan Erdoğan TRT'nin 43. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşte Erdoğan'ın o mesajı..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin 43. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başbakan Erdoğan'ın, Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan mesajında, kuruluşundan bu yana seviyeli televizyon yayıncılığından taviz vermeyen TRT'nin, bugün de milli değerlere bağlı, nitelikli, ilkeli yayıncılık anlayışını her geçen gün daha da ileriye taşıyarak milletin takdirini kazandığını belirtti.

Geçmişte kısıtlı imkanlarla önemli başarılara imza atan TRT'nin, bugün çok daha gelişmiş imkanlarla, farklı kanallarla, tematik ve çok dilli televizyon yayıncılığında attığı yeni adımlarla, kamu hizmeti yayıncılığındaki uluslararası marka değerini daha da güçlendirdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, TRT'nin, özellikle son dönemde yapılan atılımlarla kapsama alanını Türkiye sınırlarının dışına taşıdığını ve tüm dünyada ilgiyle takip edilen bir medya kuruluşu haline geldiğini bildirdi.

Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''TRT'nin yayınları, bugün Avustralya'dan Orta Asya'ya, Balkanlardan Avrupa'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya dünyanın her yerinden ilgiyle izleniyor. Dünya kamuoyu, Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine TRT ekranları aracılığıyla tanıklık ediyor. TRT'nin üstlendiği bu sorumlu yayıncılık anlayışı dolayısıyla, Türkiye'nin dünya kamuoyundaki imajı da daha doğru bir şekilde algılanıyor. Türkiye'nin hızla değiştiği, dünyanın yükselen bir yıldızı olduğu, ülkemizin çok zengin bir kültürel mirasa, eşsiz zenginliklere sahip olduğu TRT yayınlarıyla dünyaya duyuruluyor.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunu, bu başarılarından dolayı kutluyor, televizyon yayınına başlamasının 43. yıl dönümü vesilesiyle, bütün TRT mensuplarını sevgiyle selamlıyor, TRT'ye uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı diliyorum.''