BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,93
HABER /  DÜNYA

Mısır'daki protestoda F.Bahçe'li gösterici!

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan ABD büyükelçiliğine yapılan saldırılarda Fenerbahçe detayı dikkat çekti

Abone ol

Mısır'da gösterime giren Hz. Muhammed filmi ülkedeki Müslümanları ayağa kaldırdı. Bir grup Kıpti tarafından çekildiği iddia edilen filmi protesto eden göstericiler, ABD'nin Karihe Büyükelçiliği'nde eylem yaptı.

ABD BAYRAĞI YAKTILAR

Göstericiler büyükelçiliğin duvarlarına tırmandı, binadaki ABD bayrağını gönderden indirerek yerine siyah bir bayrak astı. Protestocular ayrıca ABD Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi yönünde sloganlar attı.

bir büyükelçilik yetkilisi CBS News'e yaptığı açıklamada, güvenlik görevlilerinin göstericilere ateş açtığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland ise Mısır makamlarıyla birlikte düzeni yeniden sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

FENER FORMASIYLA GELDİ

Kahire'deki ABD Büyükelçiliği önündeki göstericilerden birinin Fenerbahçe forması giydiği görüldü.

LİBYA'DA DA KONSOLOSLUĞA SALDIRDILAR

Bingazi'de bulunan ABD konsolosluğu da söz konusu filmi protesto eden öfkeli kalabalıkların hedefi oldu.

Protestocular konsolosluk binasını ateşe verirken gördü tanıkları, binada önemli hasar olduğunu ifade etti.

BİR KİŞİ ÖLDÜ

Libya İçişleri Bakanlığı'ndan Vanis el Şerif ise saldırganların önce havaya ateş açtığını sonra da binaya hücum ettiğini ancak olay sırasında içeride kimse olmadığını söyledi.

Buna karşın ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bingazi'deki konsolosluğa düzenlenen saldırıda bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin öldüğünü doğruladı.

Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınayarak, Libya'daki Amerikalıları korumak için ilave desteği koordine etmek için Libya Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf el-Magarif'i aradığını bildirdi.

MISIR CUMHURBAŞKANI DA KINADI

El-Magarif'in de saldırıyı kınadığını, taziye dileklerini ilettiğini ve hükümetinin tam işbirliği göstereceği sözünü verdiğini belirten Clinton, açıklamasında şunları kaydetti.

Bazıları, bu hain davranışı, internette yayınlanan kışkırtıcı materyale yanıt olarak haklı göstermeye çalışıyor. ABD, diğerlerinin dini inançlarına leke sürmeye dönük tüm kasıtlı girişimlerin karşısındadır. Dini hoşgörüye olan bağlılığımız, ülkemizin ilk kurulduğu zamanlara kadar uzanmaktadır. Ancak şunu açıkça ifade edeyim, bu türden şiddet eylemlerinin hiçbir haklı gerekçesi yoktur