BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şile'deki hortum böyle görüntülendi!

Şile’de dün sabah saatlerinde deniz üzerinde meydana gelen hortum görenleri hayrette düşürdü

Abone ol

Şile'de denizden gökyüzüne uzanan hortum yaklaşık yarım saat sürerken bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Şile’de dün sabah saatlerinde deniz üzerinde meydana gelen hortum, görenleri hayrete düşürdü. İstanbul genelinde havanın parçalı bulutlu olduğu dün, sabah saatlerinde Şile’de hava bir anda bulutlarla kaplandı. Kısa süreli yağmurla birilikte başlayan rüzgar, deniz üzerinde hortum oluşmasına neden oldu. Fener mevkii denilen yerde kıyıdan yaklaşık 20 mil açıkta meydana gelen hortumun karaya bir etkisi olmazken, deniz kenarında bulunan vatandaşlar tarafından meraklı gözlerle izlendi.

Mehmet Özer isimli bir genç tarafından cep telefonu ile kaydedilen hortum yaklaşık yarım saat kadar sürdü. Hortumun sabah saatlerinde meydana geldiğini belirten Özer “Fener mevkinin alt kısmında, kayalıkların ilerisinde meydana geldi. Kıyıdan yaklaşık 20-30 mil uzakta meydana geldi. Kıyıya doğru yavaş yavaş yaklaşmaya başladı. Oldukça büyük bir hortumdu. Karaya pek bir etkisi olmadı ama hissedilir bir rüzgar vardı” şeklinde konuştu. Hortum sırasında rüzgarla birlikte hafif yağmur yağdığını ifade eden Özer “Yaklaşık yarım saat süren hortumdan sonra hava açtı. Kıyıdaki insanlar hortumu hayretle izledi” şeklinde konuştu.