BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Mısır’daki Esma’nın mücadelesinin bir sonucu”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Dünya Kız Çocukları Günü, bugün bu salonda olan olmayan, yaşayan yaşamayan bütün kızlarımızı...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Dünya Kız Çocukları Günü, bugün bu salonda olan olmayan, yaşayan yaşamayan bütün kızlarımızın mücadelesinin bir sonucudur. Mısır’daki Esma’nın, tarladaki Elif’in mücadelesinin bir sonucudur” dedi.
Rixos Otel’de gerçekleştirilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Çalıştayı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, milletvekilleri, yabancı misyon şefleri katıldı. Çalıştaya Türkiye’nin dört bir yanından gelen kız çocukları, Başbakan Erdoğan ve eşini coşkuyla karşıladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, çalıştayda yaptığı konuşmada, Peru ve Kanada’nın ilgili bakanlarının aradığını ve “Sizin öncülüğünüz, sizin liderliğiniz, Türkiye’nin vizyonu olmadan biz bunu başaramayız” dediğini kaydederek, “Biz gerekli bütün çalışmayı yaptık ve başardık. Bu günü, sizlerle beraber kutluyoruz. Dünya Kız Çocukları Günü, bugün bu salonda olan olmayan, yaşayan yaşamayan bütün kızlarımızın mücadelesinin bir sonucudur, Mısır’daki Esma’nın, tarladaki Elif’in mücadelesinin bir sonucudur” dedi.

“SİZİN AZMİNİZ, KARARLILIĞINIZ VE IŞIĞINIZ BU YOLU AYDINLATIYOR”
“Biz yola çıkarken titreyen elinizi ısıtmak için yola çıktık” diyen Bakan Şahin, “Başbakanımızın liderliğinde bu yolculuk uzun ince bir yolculuk oldu. Ama gözlerinizdeki ışık yolumuzu aydınlattı. Analarımızın hayır duası engellerimizi aştı. Sizler, bizlerden daha iyi bir Türkiye’de yaşayın istedik. Ama başarı bir sonuç değildir. Başarı, uzun soluklu bir mücadeledir. Siz bu bayrağı bizden teslim alacaksınız ve sonuca gitmek için kararlılıkla, azimle çalışacaksınız. Sizin azminiz, kararlılığınız ve ışığınız bu yolu aydınlatıyor” şeklinde konuştu.
Matematiğin, kimyanın, fiziğin önemli olduğunu ama insanlığının hepsinden daha önemli olduğunu kaydeden Şahin, “Vicdanı, mağfireti, şefkati, sevgiyi, sabrı hayatın bir parçası yapmanızı çok istiyoruz. Sizlerle beraber Başbakanımızın ve eşinin yolumuzu aydınlatmasıyla Türkiye’nin, insanlığın kaderini değiştireceğiz” dedi.
Çalıştaya, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda kız çocuğu katıldı. Programda, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, davetlilere müzik dinletisi sundu. Programda ayrıca, Karabük Üniversitesi Ana Mehteran Takımı, gösterilerini sergiledi. Kız çocuklarından oluşan mehteran takımının gösterisi, büyük beğeni topladı.
(İHA)