BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  DÜNYA

İki Yahudi Haham'ın kadın meselesi

ABD'de iki haham tutuklandı. Mevzunun içinden kadın meselesi çıktı. Hahamlar karısını boşatmak için birini kaçırmaya kalkmış.

Abone ol

ABD'nin New Jersey eyaletinde iki Yahudi haham, bir adamı kaçırmayı, ardından da işkenceye tabi tutmayı planladıkları suçlamasıyla tutuklandı.

Hahamların planının nedeninin, adamı karısının kendisinden boşanmasına izin vermeye zorlamak olduğu söyleniyor.

Yetkililer, haham Mendel Epstein ile Martin Wolmark'ın, "kiralık saldırganlar" bulmak için 50 bin dolar istediğini açıkladı.

İki haham ve sekiz ayrı şüpheli Perşembe günü federal mahkemeye çıktı.

KARISINI BOŞAMIYOR DİYE KAÇIRMAK İSTEMİŞLER

Dindar Yahudilerin inancına göre, boşanabilmek için kadının kocasından izin belgesi alması gerekiyor.

Aksi takdirde, sivil mahkemede boşanmış olsa bile yeniden evlenemiyor.

Federal Soruşturma Bürosu FBI, New Jersey ve New York'ta olayla ilgili soruşturma ve baskın yapıldığını açıkladı.

Soruşturma kapsamında, FBI'dan iki sivil görevlinin eşlerinden boşanmak isteyen iki Yahudi kadın kılığında, haham Wolmark ve Epstein'le buluştukları belirtildi.

KAÇIRIP DAYAK ATACAKLARMIŞ

Yapılan gizli video kaydında haham Epstein'in "Adamı iki saatliğine kaçırıp biraz dayak ve işkencenin ardından boşanma izni belgesini alırız." dediği duyuluyor.

Epstein'in ayrıca saldırganlar kiralayarak kocaya iz bırakmayacak şekilde işkence yapılabileceğini ve polisin olayı "Yahudilerin kendi arasındaki bir çılgınlık" olarak değerlendireceği yorumunu yaptığı söyleniyor.

50 BİN DOLAR DA PARA İSTEMİŞLER

FBI, hahamların bu iş için 50 bin dolar talep ettiğini ve bunun 10 bin dolarının onay için haham mahkemesine verileceğinin söylendiğini açıkladı.

Savcı yardımcısı Joseph Gribko, duruşma sırasındaki konuşmasında, hahamların bunu dini inanç gereği değil para için yaptığını vurguladı.

Wolmark'ın avukatı ise müvekkilinin, "eski bir geleneği" içeren din kuralları ile federal yasa arasındaki çatışma haline maruz kaldığını ifade etti.

Mahkeme önümüzdeki hafta devam edecek.