BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  DÜNYA

Mısır'da halkı gösteriye çağırdılar

Mısır'da anayasa taslağının iptal edilmesini isteyen muhalif gruplar, halkı yarın düzenlenecek karşı gösteriye davet etti.

Abone ol

''Vatanı Kurtarma Cephesi'' tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 15 Aralık'ta referanduma sunulmasına karar verdiği anayasa taslağının iptal edilmesi için, yarın geniş çaplı gösteri yapılması çağrısında bulunuldu. 

YANLIŞ ÜSTÜNE YANLIŞ YAPILIYOR

''Toplumun büyük bir kesiminin karşı çıktığı, 'geçersiz anayasa'nın referanduma sunulması sorumsuzca bir davranıştır'' ifadelerine yer verilen açıklamada, Mursi'nin milli mutabakat sağlanmadan anayasa taslağını referanduma sunmayacağı yönündeki vaadi hatırlatılarak, ''Mursi, sözünde durmalı'' denildi. 

Açıklamada, Mursi'nin bütün Mısırlıları temsil eden bir cumhurbaşkanı gibi değil, bir akıma, gruba veya siyasi partiye bağlıymış gibi hareket ettiği ileri sürüldü. 

''Yanlış üstüne yanlış bina ediliyor'' iddiasında bulunan Vatanı Kurtarma Cephesi, Mursi'nin çoğunluğa rağmen bir tarafın lehinde karar aldığını savundu. 

Çok sayıda muhalif grup yarın, anayasa taslağının referanduma sunulmasını, Tahrir Meydanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı arasında barışçıl bir yürüyüşle protesto edilmesi için çağrı yapmıştı.

Protesto çağrısı yapan muhalif gruplar arasında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı eski Başkanı Muhammed Baradai başkanlığındaki Anayasa Partisi (AP), Arap Birliği eski başkanı ve eski dışişleri bakanlarından Amr Musa'nın liderliğindeki Kongre Partisi, Sosyalist Halk İttifakı Partisi(SHİP), Mısır Sosyal Demokrat Partisi (MSDP), Özgür Mısırlılar Partisi (ÖMP), Ulusal İlerici Birlik Partisi, Sosyalist Nasırcı Parti ve Devrimin Yarını Partisi ile 6 Nisan Hareketi ve Mısır Halk Akımı platformu yer aldı.