BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mısır'da darbe ölüm ilanını verecek

Mısır'da Darbeye Karşı Gençler Hareketi, göstericilerin yarın Tahrir Meydanı'na girmesinin, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan askeri darbenin "ölüm ilanı" olacağını belirtti.

Abone ol

Hareket tarafından Yeni İşçi Partisi'nin başkent Kahire'deki merkezinde hareket tarafından dağıtılan yazılı açıklamada, yarın 25 Ocak Devrimi'nin sembolü olan ve darbe karşıtlarının ilk kez 1 Ekim'de girdiği Tahrir Meydanı'nda gerçekleştirilecek gösterinin planı yer alırken, ülke genelinde darbe karşıtı gösterilerin devam ettirilmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Yarın devrimcilerin Tahrir Meydanı'na girmesi askeri darbenin ölüm ilanı anlamına gelecektir. Geçici yönetimin meydanı kapatma kararı ve güvenlik güçlerinin meydanı adeta askeri kışlaya dönüştürmesi Tahrir'e girmemize engelleyemeyecek. Kapatma kararı, askeri darbenin güçsüzlüğünün ve düşmeden önceki son aşamaya geldiğinin göstergesidir" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, Darbeye Karşı Gençler Hareketi Siyasi Komitesi Kordinatörü Ziya es-Savi, düzenlediği basın toplantısında, Tahrir Meydanı'na doğru öğle namazının ardından birçok noktadan yürüyüşe geçileceğini söyledi.

Savi, yürüyüşlerin Tahrir Meydanı'nda aralıksız devam edecek gösteriye dönüşme olasılığına ilişkin sorulara olumlu ya da olumsuz cevap vermezken, "Meydana girişin sürprizler getireceğini ve bu cevabı vermek için daha erken olduğunu" dile getirdi.