BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,96
ALTIN 2.455,64
HABER /  DÜNYA

Mısır'da cinsel taciz alarmı

Hollandalı gazeteciye toplu tecavüzün ardından Tahrir'de alarm verildi. Bir gecede taciz edilen kadın sayısı inanılmaz.

Abone ol

Mısır'da haftasonundan bu yana devam eden gösterilerde, kadınlara yönelik taciz ve tecavüz olayları yeniden yoğun şekilde gündeme geldi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü - Human Rights Watch, Hollandalı bir kadın gazetecinin tecavüze uğradığını doğruladı ve son dört günde Tahrir meydanında en az 91 kadının cinsel şiddete maruz kaldığını duyurdu.

BEŞ KİŞİ TECAVÜZ ETMİŞ

En şiddetli saldırıda Cuma günü Hollandalı gazetecinin beş kişiden oluşan bir grubun tecavüzüne uğradığı ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

TOPLU TECAVÜZÜN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
+18 YAŞ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Kahire'deki Hollanda Konsolosluğu ise, mağdur gazetecinin ailesinin refakatinde Hollanda'ya döndüğünü, Mısır otoriteleri tarafından inceleme başlatıldığını açıkladı.

22 yaşındaki gazetecinin Mısır'da bir sivil toplum kuruluşunda staj yaptığı, Tahrir Meydanı'na da fotoğraf ve vídeo çekmek üzere gittiği söyleniyor.

BİR GECEDE 46 CİNSEL TACİZ

Mısır'da cinsel tacize karşı oluşturulan "Operation Anti-Sexual Harassment" (Cinsel Tacizle Mücadele Operasyonu) adlı grup, kurulduğu Kasım 2012'den bu yana en çok cinsel saldırının Pazar akşamı gerçekleştiğini belirtti.

Grup yalnızca pazar akşamı gerçekleşen protestolarda 46 kadının cinsel şiddete maruz kaldığını duyurdu.

TOPLU TECAVÜZLER OLUYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Heba Morayef ise Şubat 2013'te yaptığı açıklamada iki yıl önceki değişimden bu yana kadınlara yönelik dayak ve cinsel tacizde herhangi bir azalma görmediklerini aksine toplu tecavüz vakalarıyla karşılaştıklarını belirtmişti.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıllarda Fransa'dan gazeteci Sonia Dridi ve Amerikan CBS kanalından Lara Logan da cinsel şiddete maruz kalmıştı. Logan olayların ardından Amerika'ya dönmüş ve dört gün tedavi görmüştü.


TACİZE UĞRAYAN KADIN ANLATTI


Geçen yıl kızkardeşi ile birlikte muhalif gösteriler sırasında meydanda ciddi bir saldırıya uğrayan Şoruk Attar, "Bana yardım etmeye çalışıyor gibi görünenler daha çok taciz ettiler" diyor.

"Herkes oramdan buramdan tutmuş, beni güya kalabalığın dışına çekmeye çalışıyorlar ama o sırada taciz ediyorlardı. Kim gerçekten yardım etmeye çalışıyor, kim taciz ediyor ayırdedemiyordunuz. O arada bazılarının olan bitene güldüklerini de duydum" diye sürdürüyor.

Şoruk, bu saldırıdan sonra evden çıkmaya korkar olmuş.

Genç kadın "Üç dört gün evden çıkmadım, yalnız başımaydım. Olayı hatırlıyor ve ağlamamı durduramıyordum. Kendi kendime, 'neden benim başıma böyle bir şey geldi' diyordum" diye devam ediyor.