BIST 10.235
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,72
HABER /  DÜNYA

’’Mısır demokrasiye kavuştuğunda ışığını saçacaktır’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Mısır’ın doğal yolu açık toplum ve demokrasidir. Mısır demokrasiye kavuştuğunda doğal ışığ...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Mısır’ın doğal yolu açık toplum ve demokrasidir. Mısır demokrasiye kavuştuğunda doğal ışığını saçacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İl Teşkilatı’nın il merkezi ve ilçelerde planladığı iki günlük parti çalışmalarına katılmak için Aydın’a geldi. İlk toplantısını köy ve mahalle muhtarlarıyla gerçekleştiren Soylu’ya AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ile parti yöneticileri eşlik etti.

’’MISIR DEMOKRASİYE KAVUŞTUĞUNDA DOĞAL IŞIĞINI SAÇACAKTIR’’
Mısır’da yaşanan olaylarda insanların demokrasi için öldürmeyi değil ölmeyi tercih ettiğini ifade eden Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Mısır’da bir millet hareketi var dedik. Adeviye’yi tahrik etmek, çatışmaya sürüklemek mantığı ile hareket etmek yanlıştır. Aradan geçen iki yıl sonra Tahrir Meydanı’ndaki özgürlüğe pusu kurulduğunu net bir şekilde gördük. Bugün pusu kuranlar o gün özgürlük isterler miymiş. Demek ki Tahrir Meydanı’na, Tunus’a, Yemen’e ve Libya’ya tahammül edememişler. Tahammül edemedikleri için Suriye’de insanlar ölüyor ve onlar halen pazarlıklarını sürdürüyor. Toplumlar akıllarına koyduklarını yapmak için ulaşacakları doğal yola doğru hareket ederler. Bu hareketin önünde kimse duramaz. Mısır’ın doğal yolu açık toplum ve demokrasidir. Mısır’ın doğal yolu tüm bileşenleriyle ortak yaşama kabiliyetidir. Mısır demokrasiye kavuştuğunda doğal ışığını saçacaktır. Bu sayede Mısır’ın medeniyetinden hem biz hem de bütün dünya istifade edecektir.“

’’SURİYE’DE HER AY 5 BİN KİŞİ ÖLÜYOR’’
Suriye’de her ay 5 bin kişinin öldüğünü söyleyen Soylu, Mısır’da 1952’den itibaren tam anlamıyla tek adam yönetimi olduğunu belirterek "Arap baharından sonra Mursi şaibesiz ve hilesiz olarak göreve geldi. Mısır birkaç yıllık süreçte kendi değerleriyle bütünleşecek bir noktaya çıktı. Ancak, dış güçlerin müdahalesi ve Batı’nın da sessiz kalmasıyla darbe gerçekleşti” dedi.
Dünyada 21.yüzyılın başından bu yana küreselleşmenin var olduğunu, bir taraftan çoğulculuğun bir diğer taraftan yerelleşmenin öne çıktığını kaydeden Soylu, şöyle konuştu: “Bu unsurlar medeniyetlerin bütün birikimlerini buluşturuyor. Bu da küresel güçlerin işine geliyor. Uzun yıllar, Mısır, Suriye, Libya, Irak gibi coğrafyaları sömürge olarak kullandılar. Şu an bu coğrafyalarda da çatışma yaşanıyor. Batı dünyası olaylara maalesef İslamafobik olarak bakıyor. Dünyaya hâla İslamiyete İkiz Kuleler’e yapılan saldırı çerçevesinden bakılmaya çalışılıyor. İnsanlar böyle ayrıştırılmaya çalışılıyor. Bu yaklaşım insanlık suçudur.”

HAYAT KALİTESİ YÜKSELDİ
Türkiye’de dün açıklanan son kamuoyu yoklamalarına değinen Soylu, şunları söyledi: “Har ay bir kamuoyu yoklaması yaptırıyoruz. En son kamuoyu yoklamamızda her 100 kişiden 52’si AK Parti’yi tercih ediyor. Bu çok önemli. 11 yıldır bu milletten bir an olsun bile ayrılmayan bir yapı söz konusu. Hayat kalitesini yükselten bir 11 yıl var. Eğer bir adalet varsa, bir vicdan varsa ve bir terazi varsa terazinin bir kefesinde 11 yıl önce var, terazinin diğer kefesinde ise bugün var. Bu 11 yılda hayat kalitesi sürekli yükseldi.”

ADAYLIK SORUSUNA TEPKİ
Gazetecilerin, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin konuşulduğu" yönündeki sorusuna tepki gösteren Soylu, şu cevabı verdi: “Parti Genel Başkan Yardımcımızın yaptığı gibi parti çalışmalarına katılıyorum. Bunlar altı olmayan, konuşulması bile abesle iştigal olan konulardır. Doğrusu yanlış işler bunlar. Ben burada sizin misafirinizim.”
(İHA)